Peste 4.000 de spectatori au fost prezenti la cele 22 de proiectii organizate in noua spatii din Capitala, in cadrul editiei a patra a evenimentului Noaptea Alba a Filmului Romanesc, potrivit unui comunicat al organizatorilor, scrie Mediafax.

Cinefilii din Bucuresti au raspuns pozitiv la propunerea organizatorilor de a petrece noaptea de vineri spre sambata in compania filmelor romanesti. Evenimentul a inclus comedii, drame, filme de referinta din istoria cinema-ului autohton, premiere si avanpremiere.

"Love Building", debutul in lungmetraj al regizoarei Iulia Rugina, a fost primit cu mult entuziasm de spectatori, CinemaPRO dovedindu-se a fi neincapator.

Sali pline au adunat si "Sunt o baba comunista" (regia Stere Gulea), "Lupu" (regia Bogdan Mustata), "Pozitia copilului" (regia Peter Calin Netzer), "Undeva la Palilula" (regia Silviu Purcarete) - prezentat pentru a doua oara la acest eveniment, scurtmetrajele din selectia Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) 2013, precum si filmul "Si caii sunt verzi pe pereti" (regia Dan Chisu).

Cel mai recent film al regizorului Corneliu Porumboiu - "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau metabolism" -, prezentat in premiera la Noaptea Alba, s-a dovedit a fi una dintre surprizele cele mai apreciate de publicul cinefil, care a ales sa-l vada in cadrul evenimentului, de la ora 02.00.

Desi un spatiu de proiectie nou, Dianei 4 s-a dovedit a fi extrem de popular, avand cele mai multe filme programate (cinci) si foarte multi spectatori.. Succes a avut si J'ai Bistro, care a gazduit o proiectie prezentata de echipa "Ca-n Filme" de la televiziunea Digi 24 - "Restul e tacere", in regia lui Nae Caranfil.

De momente speciale au avut parte cei care au ales sa mearga la "Un film cu o fata fermecatoare", in regia lui Lucian Bratu. Artista Margareta Paslaru si criticul de film Calin Caliman au oferit celor prezenti detalii legate de productia care a fost interzisa in 1967, la patru zile de la premiera. Naturala si fermecatoare, artista a oferit autografe, a stat de vorba cu spectatorii si le-a oferit caietul program al filmului realizat acum 46 de ani.

Noaptea Alba a Filmului Romanesc a devenit si o platforma de intalnire intre realizatorii de film si public, o serie de proiectii avand loc in prezenta echipelor peliculelor: "Love Building" (regizoarea Iulia Rugina, scenaristele Oana Rasuceanu si Ana Agopian, actorii Dorian Boguta si Dragos Bucur), "Lupu" (regizorul Bogdan Mustata, actorii Ada Condeescu, Mihai Vasilescu, Camelia Zorlescu, directorul de imagine Barbu Balasoiu, producatorul Marcian Lazar), "Pozitia Copilului" (producatoarea Ada Solomon), "O luna in Thailanda" (regizorul Paul Negoescu), "E pericoloso sporgersi" (regizorul Nae Caranfil).

Noaptea Alba a Filmului Romanesc este un eveniment organizat de Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc.

Sursa foto: https://ro-ro.facebook.com/NoapteaAlba

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri