Presedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat ca PDL va adresa o scrisoare vicepresedintelui Comisiei Europene Viviane Reding in privinta Codului insolventei, considerand ca sunt articole tintite in acest cod care urmaresc "subjugarea presei", scrie Mediafax.

Blaga a afirmat ca un astfel de proiect cum este Codul insolventei ar fi trebuit sa fie prezentat ca proiect de lege in Parlament si ca sunt unele lucruri de lamurit "fata de intrarea in insolventa pe spatele unora, lasand in spate destule companii care nu se mai descurca".

El a spus ca, din pacate, sunt articole in Codul insoventei care urmaresc "subjugarea presei".

"Din pacate, sunt articole tintite acolo, iar unele dintre ele urmaresc pur si simplu subjugarea presei: cei care nu sunt cu noi trebuie sa taca", a adaugat Blaga.

El a mai spus ca este si o "prostie economica" sa fie inchisa licenta unei televiziuni sau unui post de radio, deoarece, in acest fel, acestea nu vor mai avea de unde sa plateasca vreo datorie la stat.

"Dar nu vom lasa lucrurile asa, chiar am discutat cu domnul Predoiu si vom adresa in acest sens o scrisoare doamnei Reding pe tema Codului insolventei, pe tema calusului pus presei", a spus Blaga.

Licenta audiovizuala a televiziunilor si radiourilor aflate in insolventa va fi suspendata de catre CNA pana la data confirmarii planului de reorganizare pentru societatile care detin aceste licente, potrivit Ordonantei de Urgenta privind insolventa, publicata vineri in Monitorul Oficial.

Ordonanta de Urgenta privind procedurile de prevenire a insolventei si de insolventa prevede la articolul 81 ca: "In cazul in care activitatea debitorului se afla sub incidenta prevederilor Legii audiovizualului, ca urmare a deschiderii procedurii si pana la data confirmarii planului de reorganizare se suspenda licenta audiovizuala cu incepere de la data primirii comunicarii de catre Consiliul National al Audiovizualului".

De asemenea, Ordonanta prevede ca "in planul de reorganizare vor fi prevazute conditiile de exercitare a dreptului de a difuza, intr-o zona determinata, un anume serviciu de programe, conditii ce vor fi supuse aprobarii prealabile a Consiliului National al Audiovizualului".

Adoptarea acestei Ordonante este justificata de Guvern avand in vedere actualul context economic, care impune luarea unor masuri rapide pentru crearea premiselor legislative si administrative care sa conduca la cresterea eficientei operatorilor economici, la cresterea sigurantei circuitului economic si a atractivitatii investitionale a pietei romanesti.

Potrivit Ordonantei, actuala legislatie privind insolventa nu a ajutat la dezvoltarea "unor planuri de reorganizare reala", ci, dimpotriva, a furnizat "mijloace de tergiversare a momentului intrarii in faliment pentru afaceri cu sanse minimale de redresare".

Intrebat, vineri, in Prahova, despre Codul insolventei adoptat de Guvern prin Ordonanta de Urgenta, premierul Victor Ponta a raspuns: "Toata lumea trebuie sa plateasca macar taxele curente, pentru ca este vorba despre angajati".

Pe de alta parte, presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat vineri, intr-o conferinta de presa, ca efectele prevederilor legate de Codul insolventei vor fi discutate luni la nivelul USL.

Pe de alta parte, Consiliul National al Audiovizualului (CNA) nu a fost consultat de Guvern cu privire la articolul referitor la radiodifuzorii care intra in insolventa, a declarat Laura Georgescu, presedintele CNA.

"Licenta se suspenda automat la momentul la care radiodifuzorii (societatile care detin licente audiovizuale de televiziune, respectiv de radio, n.r.) solicita intrarea in insolventa si inceteaza suspendarea in secunda in care ei au planul de reorganizare confirmat de judecatorul sindic. Practic, perioada asta este facuta in avantajul radiodifuzorului ca sa nu mai piarda bani si ca sa nu mai acumuleze datorii", a spus Laura Georgescu.

Ea a precizat ca sunt doua avantaje ale articolului referitor la audiovizual din OUG. "Primul ca nu acumulezi amenzi, datorii, pierderi si al doilea ca scurtezi perioada pana cand ti se confirma planul de reorganizare de catre judecatorul sindic si reincepi sa produci bani", a spus presedintele CNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri