Publicatia franceza Libération a eliminat toate fotografiile din paginile editiei sale de joi pentru a demonstra importanta si forta pe care o au imaginile, informeaza Mediafax.

Chiar in ziua in care la Paris s-a deschis targul de fotografie Paris Photo, ziarul francez Libération a decis sa scoata din paginile editiei sale din 14 noiembrie toate imaginile, in incercarea de a arata importanta si puterea pe care o au fotografiile intr-o perioada in care industria media se confrunta cu schimbari fara precedent, au declarat editorii cotidianului.
Efectul vizual este unul socant, potrivit jurnalistei Brigitte Ollier, de la departamentul cultural al Libération.
"Pentru prima data in istoria sa, Libération este publicat fara fotografii. In locul imaginilor, poate fi vazuta o serie de chenare goale, care creeaza o forma de tacere, una inconfortabila. Este ceva care atrage atentia, informatia lipseste, este ca si cum am avea de-a face cu un ziar mut. (Un ziar) fara sunet, fara aceasta muzica interna care acompaniaza privelistea", a spus Brigitte Ollier.
Titlul afisat pe prima pagina a insolitei editii a acestei publicatii este "Aujourd'hui, un «Libé» sans photo". Editorii publicatiei au explicat decizia luata prin faptul ca vor sa aduca "eterna lor recunostinta" fotografiilor, fie ca sunt realizate de fotojurnalisti, fotografi de moda, portretisti sau artisti conceptuali.
"Pasiunea noastra pentru fotografie nu a fost pusa niciodata la indoiala - nu din cauza ca este folosita pentru a infrumuseta, soca sau ilustra, ci pentru ca fotografia ia pulsul lumii in care traim. Alegerea zilei de deschidere a Paris Photo pentru «instalarea» acestor imagini albe scoate in evidenta angajamentul nostru fata de fotografie", au spus editorii publicatiei.
Insa acestia atrag atentia ca nu poate fi ignorata situatia devastatoare in care se gasesc in prezent fotojurnalistii, in special cei de razboi, care isi risca viata pe campurile de lupta.
Un plan al imaginilor lipsa din Libération este prezentat in ultimele doua pagini ale acestei insolite editii. De aceasta data, sunt prezentate numai imaginile, in timp ce articolele au fost inlaturate.
Targul de fotografie Paris Photo se desfasoara la Grand Palais din Paris, in perioada 14 - 17 noiembrie, fiind unul ditnre cele mai importante evenimente de profil din lume.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri