Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a decis, in sedinta de joi, sa amendeze cu 50.000 de lei Societatea Romana de Televiziune (SRTv), din cauza ca pe TVR 3 si TVR Cluj a fost difuzat, pe 6 decembrie, un colind antisemit, care a incalcat legislatia audiovizualului, conform Mediafax.

Decizia a fost luata de CNA, la propunerea Laurei Georgescu, presedintele Consiliului, cu sapte voturi "pentru" (Laura Georgescu, Florin Gabrea, Lorand Turos, Narcisa Iorga, Monica Gubernat, Cristina Trepcea si Radu Calin Cristea) si un vot "impotriva" (Christian Mititelu).

Sanctiunea a fost aplicata pentru incalcarea articolului 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului, potrivit caruia "Prin difuzarea si retransmisia serviciilor de programe se realizeaza si se asigura pluralismul politic si social, diversitatea culturala, lingvistica si religioasa, informarea, educarea si divertismentul publicului, cu respectarea libertatilor si a drepturilor fundamentale ale omului", si a articolului 47, alineatul 1 din Codul de reglementare a continutului audiovizualului, potrivit caruia "Este interzisa difuzarea in programele audiovizuale a oricaror forme de manifestari antisemite sau xenofobe".

Membrul CNA Christian Mititelu a fost de parere ca in acest caz nu a fost incalcat articolul 3, alineatul 1 din Legea audiovizualului. "Nu cred ca se poate aplica articolul 3. Cred ca este aplicat numai ca sa putem da amenda", a spus Christian Mititelu.

Grupul pentru Dialog Social (GDS) si Revista 22 au anuntat, marti, ca au reclamat la Consiliul National al Audiovizualului (CNA) si la Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) televiziunea publica TVR 3, din cauza ca a difuzat, vineri, 6 decembrie, in cadrul emisiunii de relansare a canalului, un colind antisemit.

Grupul de colindatori Ansamblul "Dor transilvan" a cantat, in cadrul emisiunii, un colind in care este folosit de mai multe ori termenul "jidov", in mesaje antisemite. "A nascut un fiu frumos / Anume Iisus Hristos / Toata lumea i se-nchina, / Numai jidovii-l ingana. / Jidovan afuristit / Nu l-ar rabda Domnul sfant / Nici in cer, nici pe pamant.. Numai la corlan [= horn], la fum, / Acolo-i jidovul bun, / Sa iasa sfara [= fum] in drum", potrivit unui fragment din colind, publicat de Revista 22.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri