Un suedez in varsta de 28 de ani a fost obligat sa plateasca despagubiri 481.000 de euro, cea mai mare suma pentru o astfel de ilegalitate, pentru ca a incarcat un film inainte de pre-lansare pe site-ul Swebits al BitTorrent, scrie The Guardian.

El a distribuit "Beck – Buried Alive", un film produs in Germania in 2009 si care urma sa fie lansat in Suedia in 2010, pe Swebits, unul dintre cele mai vechi site-uri de piraterie din BitTorrent. Site-ul a fost inchis la o saptamana dupa ce suedezul a fost arestat, in 2011.

Barbatul a fost descris de catre detinatorii de drepturi ca "cel mai rau" pirat de filme din Suedia. Din 2008 pana in 2011, suedezul a distribuit 517 alte filme si emisiuni TV pe site-ul Swebits al BitTorrent. Pentru asta, justitia suedeza a decis ca IT-istul sa fie condamnat la inchisoare cu suspendare si 160 de ore de munca in folosul comunitatii.

Judecatoria locala a decis restituirea sumei de 4,5 milioane de coroane suedeze (481.000 euro/650.000 dolari), o suma record de altfel care depaseste cu mult suma de 150.000 dolari pentru daune legale permise per titlu piratat in SUA. Pagubele includ costul de licentiere a filmului si costul pentru afectarea reputatiei filmului, care odata incarcat pe site-ul de piraterie, si-a pierdut calitatea video si care a fost, de atfel, descrisa ca fiind destul de proasta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri