Cea de-a 71-a ceremonie de decernare a Globurilor de Aur lanseaza, duminica, in Beverly Hills, Los Angeles, sezonul anual al marilor premii hollywoodiene, marcat in acest an de o abundenta neobisnuita de filme care au sanse reale de a se impune in aceasta competitie, informeaza AFP, citat de Mediafax.

Dintre numeroasele filme aflate in cursa de duminica, 12 ianuarie, doua par sa beneficieze totusi de un mic avantaj: drama "12 ani de sclavie/ 12 Years a Slave" si thrillerul cu accente comice "Teapa in stil american/ American Hustle", nominalizate fiecare la sapte categorii.

In ciuda faptului ca dispun de o baza de votanti mult mai mica, Globurile de Aur, decernate de aproximativ 100 de membri ai Asociatiei presei straine de la Hollywood (HFPA), s-au impus de-a lungul anilor ca o etapa obligatorie in cursa spre Oscaruri.

Si, chiar daca laureatii lor nu anunta neaparat intotdeauna pe cei ai pretioaselor statuete decernate la finalul sezonului, aceste premii permit totusi o masurare a fortelor si o evaluare a cotei de apreciere de care se bucura filmele si artistii susceptibili sa isi continue aventura hollywoodiana pana la Oscaruri - ale caror nominalizari vor fi anuntate pe 16 ianuarie, inainte de ceremonia de pe 2 martie.

Globurile de Aur fac distinctia intre drama si comedie, permitand astfel unui numar mai mare de filme si de artisti sa fie nominalizati - si de a pasi astfel pe covorul rosu. Si, spre deosebire de Oscaruri, aceste premii recompenseaza si productii de televiziune.

La categoria "cel mai bun film-drama", lungmetrajul "12 Years a Slave", care prezinta destinul tragic al unui barbat de culoare liber, rapit si obligat sa traiasca in sclavie timp de 12 ani, in secolul al XIX-lea, va concura alaturi de "Captain Phillips", "Gravity", "Philomena" si "Rush".

La categoria "cel mai bun film-comedie", filmul "American Hustle", ce prezinta aventurile unui cuplu de mici escroci si ale unui agent FBI implicati intr-o vasta operatiune anticoruptie in anii '70, va concura alaturi de "Her", "Inside Llewys Davis", "Nebraska" si "The Wolf of Wall Street".

Filmele "12 Years a Slave" si "American Hustle" si-au plasat de altfel principalii actori din distributie pe lista nominalizarilor la categoriile de interpretare: Chiwetel Ejiofor, Lupita Nyong'o si Michael Fassbender pentru primul si Christian Bale, Bradley Cooper, Amy Adams si Jennifer Lawrence pentru al doilea.

Ceilalti actori si actrite aflate in cursa pentru rolurile principale si secundare demonstreaza de altfel un nivel foarte ridicat al competitiei din acest an - Cate Blanchett, Sandra Bullock, Emma Thompson, Kate Winslet, Meryl Streep, Julia Roberts, Tom Hanks, Idris Elba, Robert Redford si Leonardo DiCaprio.

Trofeul pentru cel mai bun regizor se va disputa intre Alfonso Cuaron ("Gravity"), Paul Greengrass ("Captain Phillips"), Steve McQueen ("12 Years a Slave"), Alexander Paybe ("Nebraska") si David O. Russell ("American Hustle").

Lungmetrajul francez "La vie d'Adèle", de Abdellatif Kechiche, laureat al trofeului Palme d'Or la Festivalul de la Cannes din 2013, va concura la categoria "cel mai bun film strain", alaturi de pelicula iraniana "The Past", regizata iranianul Asghar Farhadi, filmul italian "La Grande Bellezza", de Paolo Sorrentino, thrillerul danez "The Hunt", de Thomas Vinterberg, si animatia japoneza "The Wind Rises", de Hayao Miyazaki.

Trei filme isi vor disputa trofeul pentru cel mai bun lungmetraj de animatie: "The Croods", "Frozen" si "Despicable Me 2".
In ceea ce priveste productiile de televiziune, Globurile de Aur vor reproduce probabil, cel putin partial, palmaresul galei Primetime Emmy Awards din septembrie 2013.

Pentru trofeul decernat la categoria cel mai bun serial-drama sunt in cursa marele favorit, "Breaking Bad", "Downton Abbey", "The Good Wife", "House of Cards" si "Masters of Sex".

Cel mai bun serial-comedie va fi ales dintre productiile "The Big Bang Theory", "Brooklyn Nine-Nine", "Girls", "Modern Family" si "Parks and Recreation".

Sursa foto: http://www.goldenglobes.com/hollywood/video/tina-fey-and-amy-poehler-deliver-hilarious-new-golden-globes-promos-get-ready-golden

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri