Directorul general interimar al SRTv, Stelian Tanase, a transmis ministrului de Finante un proiect privind majorarea taxei TV, propunere pe care o va prezenta si premierului Victor Ponta in cursul saptamanii viitoare, conform Mediafax.

"Intr-un proiect pe care l-am avansat ministrului de Finante este acest lucru (majorarea taxei TV, n.r.) si sper ca saptamana viitoare sa ii infatisez si primului-ministru. Avem intelegere ca, dupa Anul Nou, sa avem o discutie. Avem un material, putem discuta pe o baza serioasa. Marirea taxei este lucrul la care ne gandim. Este o discutie complicata si ea se va purta", a spus acesta.

Stelian Tanase a mentionat ca apar diverse reglementari care, in ultima vreme, sunt "impotriva" institutiei pe care o conduce.

El a mentionat, in acest sens, decizia Curtii Constitutionale care va avea ca efect, probabil, reducerea cu o treime a incasarilor SRTv pe anul 2014.

"Este vorba de faptul ca firmele vor plati numai pentru un singur abonament, chiar daca au o mie de televizoare. Aici putem sa discutam o formula, daca nu facem un abonament mai consistent, care sa cuprinda faptul ca are o mie de televizoare si nu doar un abonament normal, care este pretul a doua tigari", a mai spus Stelian Tanase.

Presedintele Comisiei pentru cultura a Senatului, Georgica Severin, i-a spus lui Stelian Tanase ca va fi dificila majorarea taxei TV, chiar cu 2-3 lei, mai ales intr-un an electoral si in conditiile existentei mai multor nemultumiri fata activitatea acestei televiziuni.

Potrivit raportului de activitate al SRTv pe 2011, taxa TV, principala sursa de finantare a activitatii televiziunii (peste 70% din buget), a fost redusa pentru persoane fizice, de la 4,5 lei la 4 lei, inca din anul 2003, si nu a mai fost niciodata indexata. In prezent, in Romania este perceputa una dintre cele mai mici taxe TV dintre tarile Uniunii Europene, aceasta fiind de 4-5 ori mai mica decat taxele TV din Serbia, Polonia, Grecia, Slovacia si de 8 ori mai mica decat cea din Cehia.

Stelian Tanase - scriitor, politolog, scenarist, regizor si realizator TV - a fost numit pe 20 decembrie 2013, de plenul reunit al Parlamentului, in functia de director general interimar al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). Stelian Tanase a fost propus in aceasta functie de PNL.

Fostul Consiliu de Administratie al TVR, care era condus de presedintele-director general al televiziunii publice Claudiu Saftoiu, a fost demis pe 10 decembrie de Parlament, odata cu respingerea raportului de activitate al SRTv pe anul 2012.

Sursa foto: www.facebook.com/steliantanase.ro

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri