Revista Playboy a dat in judecata, vineri, compania Hearst Communications, care editeaza publicatia Harper's Bazaar, sustinand ca aceasta a publicat in mod neautorizat o serie de fotografii in care fotomodelul Kate Moss apare in ipostaze indraznete, informeaza contactmusic.com.

Potrivit documentelor depuse in instanta, Hearst Communications a publicat pe propriul site un set de fotografii realizate de Kate Moss pentru revista Playboy, folosind un link ce directiona utilizatorii catre un alt site, cu mesajul: "Vedeti setul complet si fabulos al lui Kate Moss pentru Playboy", noteaza Mediafax.

Utilizatorii site-ului, care dadeau click pe respectivul link, erau directionati catre un alt portal, denumit Entertainment.ie, cu urmatorul mesaj: "Economisiti cinci dolari. Aici sunt fotografiile lui Kate Moss, interzise pentru vizualizarea la birou, din Playboy".

Pe acest site, puteau fi vazute noua fotografii, realizate de fotografii de moda Mert Alas si Marcos Piggott pentru editia aniversara cu numarul 60 a revistei Playboy, care a dedicat un dosar special de 18 pagini top-modelului britanic.

In plangerea, depusa la un tribunal din Manhattan, New York, se spune ca publicatia Harper's Bazaar a incalcat drepturile de exclusivitate ale revistei Playboy asupra fotografiilor respective.

Revista Playboy a recunoscut faptul ca "incurajeaza discutarea si relatarea in presa a imaginilor sale", insa Hearst "a intrecut limitele unei simple relatari in presa, pentru a atrage cat mai multe persoane in scopul cresterii traficului (pe propriul site, n.r.)", se mai arata in plangerea depusa in instanta de reprezentantii Playboy.

Chiar daca ambele linkuri au fost retrase, revista Playboy cere despagubiri de 150.000 de dolari pentru "fiecare fotografie publicata fara autorizatie". In cazul in care va pierde procesul, Hearst Communication va trebui sa plateasca publicatiei Playboy aproximativ 1,35 milioane de dolari.

Nascuta la Londra, Kate Moss si-a inceput cariera de manechin la varsta de 14 ani, dupa ce a fost descoperita de Sarah Doukas, la New York.

Devenita celebra dupa ce a pozat intr-o reclama din anii '90 pentru Calvin Klein, alaturi de Mark Wahlberg, Kate Moss a aparut pe copertele a peste 300 de reviste de moda din toata lumea. Kate Moss a ocupat locul al patrulea in topul Forbes al celor mai bine platite modele din lume in anul 2012, cu venituri de 5,7 milioane de dolari.

In decembrie 2013, Kate Moss a fost recompensata cu Special Recognition Award, pentru cei 25 de ani de cariera, la gala British Fashion Awards, de la Londra.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri