CNA a amanat decizia cu privire la o solicitare a societatii M&M Channel SRL, care-l are indirect ca asociat pe omul de afaceri Mohammad Murad, de acordare a unor licente audiovizuale pentru lansarea unei televiziuni de business si lifestyle, cu denumirea TV Life, conform Mediafax.

Consiliul a amanat luarea unei decizii in acest caz la propunerea membrului CNA Narcisa Iorga. Decizia de amanare a fost luata cu sapte voturi "pentru" (Narcisa Iorga, Florin Gabrea, Monica Gubernat, Christian Mititelu, Cristina Trepcea, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) si un vot "impotriva" (Laura Georgescu).

CNA urmeaza sa solicite un punct de vedere de la societatea Realitatea Media SA, care detine televiziunea The Money Channel.
Trei dintre emisiunile prezente in grila noii televiziuni TV Life - "Business Breakfast", "Market Report" si "Romania agricola" - sunt difuzate in prezent pe The Money Channel.

De asemenea, Consiliul ar urma sa verifice si aspecte legate de studioul in care ar urma sa isi desfasoare activitatea TV Life si de echipamentele folosite de televiziune.

La sedinta CNA de marti a fost prezenta o delegatie din partea societatii M&M Channel SRL, din care au facut parte Mihaela Basarab, actionar al societatii, Dan Musetoiu, responsabil de proiect, Vladimir Bogdanescu, director tehnic, Horia Alexandrescu, responsabil editorial si realizator, Constantin Rudnitchi, realizator, si Ovidiu Nahoi, realizator.

Potrivit lui Dan Musetoiu, TV Life va fi o televiziune dedicata antreprenorilor, mai mari sau mai mici. "Emisiunile statiei vor incerca sa raspunda la doua intrebari fundamentale pentru mediul de afaceri: «Cum sa faci bani?» si «Cum sa cheltuiesti bani?» (...) Antreprenorii sunt publicul tinta si avem o echipa editoriala cu expertiza in domeniu", a declarat Dan Musetoiu in fata membrilor CNA.

La randul sau, Horia Alexandrescu a spus ca emisiunile difuzate de TV Life se vor adresa si publicului mai larg, generalist.

"Incercam sa iesim din zona lemnoasa, sa extindem foarte mult paleta de emisiuni. Avem specialisti strict pe economic, dar alaturi de ei vor fi si formule pentru publicul larg (...) Deja ne ducem spre o zona larga, generalista, unde speram sa gasim o audienta. Ne ducem intr-o zona cat mai accesibila", a spus Horia Alexandrescu.

Investitie de 2 milioane de euro. Printre realizatori se numara Horia Alexandrescu, Daniel Apostol si Ovidiu Nahoi

De asemenea, Horia Alexandrescu a spus ca TV Life va difuza "dezbateri reale, nu scandaluri, nu tipete" si va fi o televiziune deschisa catre toate zonele politice.

Grila televiziunii va cuprinde programe de informare (50%), programe educative si culturale (20%), programe de divertisment (10%) si publicitate si teleshopping (20%). Programele productie proprie vor reprezenta 70% din grila TV Life, iar productiile audiovizuale ale altor producatori 30%.

Intre emisiunile care vor fi difuzate pe TV Life se numara: "Business Breakfast", "Piata financiara&Cotatii bursiere", "Market Report", "Economia Politica", "Romania agricola", "Investitii", "Business Lifestyle", "Incubatorul de Afaceri", "Cafeneaua politica", "Oameni si Carti", "Sport Business", "Arhitecture&Home Design", "Cooking Show", "Antreprenor European", "Profil de Companie", "Jobs Market", Travel Show", etc.

TV Life va avea 80 de angajati permanenti si, in functie de necesitati, colaboratori. Din echipa de realizatori vor face parte: Horia Alexandrescu, Daniel Apostol, Constantin Rudnitchi, Ovidiu Nahoi, Cristian Gava, Liviu Moldovan si Constantin Opris.

Valoarea investitiei initiale in televiziunea TV Life se ridica la 2 milioane de euro. Aceasta investitie a fost facuta inca din anul 2008 si consta in echipamente, infrastructura tehnica si training personal.

Societatea M&M Channel SRL a fost inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului pe 8 mai 2013 si are sediul in Bucuresti. Asociatii societatii M&M Channel SRL sunt Triumf Construct SA (90%) si Mihaela-Anca Basarab (10%). Mihaela-Anca Basarab este si administrator al societatii M&M Channel SRL, potrivit informatiilor de la Oficiul National al Registrului Comertului.
Actionarii Triumf Construct SA sunt Mohammad Murad (99,987%) si Elena Paun (0,013%). Elena Paun este si administrator si presedintele consiliului de administratie al societatii Triumf Construct SA.

Mohammad Murad este unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania, avand mai multe hoteluri in Bucuresti si la mare. Pe langa lantul hotelier Phoenicia, Mohammad Murad mai detine lantul de restaurante Spring Time si fabrica de conserve Mandy si are investitii in domeniul imobiliar.

Citeste si:

    Totodata, omul de afaceri Mohammad Murad are un parteneriat in domeniul audiovizualului cu televiziunea de business The Money Channel, a carei licenta audiovizuala este detinuta de societatea Realitatea Media SA. Imobilul din Calea Floreasca din Bucuresti, in care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel, este detinut de omul de afaceri Mohammad Murad, cel care finanteaza televiziunea in noua formula, dupa cum au declarat in aprilie 2013 surse din Realitatea Media.

    De altfel, studioul de emisie al noii televiziuni TV Life va fi in aceeasi cladire din Calea Floreasca, in care se afla in prezent si studioul The Money Channel.

    Potrivit Mihaelei Basarab, amplasamentul si echipamentele care vor fi folosite de TV Life vor fi funizate de societatile Mira Business SRL si Triumf Construct SA, in baza unor contracte de comodat. Tot in baza unor contracte de comodat, Triumf Construct SA si Mira Business SRL au pus la dispozitia The Money Channel echipamentele si studioul din imobilul amplasat pe Calea Floreasca.
    In schimb, Laura Georgescu a spus: "Problemele cele mai grave sunt de ordin fiscal".

    Citeste si:

      CNA nu a precizat data in care va fi reluata analiza solicitarii privind televiziunea TV Life.

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


      Setari Cookie-uri