Ministrul Culturii, Gigel Stirbu, a declarat ca regreta decizia Comisiei de clasificare a Centrului National al Cinematografiei (CNC) de interzicere a filmului "Nymphomaniac Vol. II". El si-a exprimat speranta ca membrii forului vor lua "decizia inteleapta" de a permite difuzarea lui in cinematografe, potrivit Mediafax.

"Regret decizia Comisiei de rating din cadrul Consiliului National al Cinematografiei de a interzice difuzarea in cinematografe a filmului «Nymphomaniac Vol. II», prin acordarea clasificarii «IM-18-XXX». Hotararea Comisiei este cu atat mai bizara cu cat prima parte a acestui film - «Nymphomaniac Vol. IV» - a primit clasificarea «IM-18» si ruleaza in cinematografe din 17 ianuarie 2014. Regizorul filmului «Nymphomaniac», danezul Lars von Trier, este o personalitate recunoscuta si apreciata la nivel mondial pentru activitatea sa regizorala. Productiile sale au primit numeroase premii din partea unor jurii prestigioase. Nu cred ca noi ar trebui sa-i negam valoarea prin interzicerea difuzarii in cinematografe a acestui film", a declarat, joi, ministrul Culturii, Gigel Stirbu.

Pe de alta parte, ministrul a precizat ca intelege ca filmul "Nymphomaniac" include scene explicite, "uneori socante, din spatiul intim, care sunt, in principiu, subiecte tabu".

"Insa criticii de film recomanda spectatorilor sa isi concentreze atentia mai degraba asupra dramei profunde pe care o expune aceasta pelicula. Opinia mea este ca spectatorii cu varsta de peste 18 ani au capacitatea de a discerne si de a interpreta acest film in sensul pe care insusi regizorul Lars von Trier il propune", a completat acesta.

Ministrul Culturii isi exprima speranta ca membrii Comisiei de clasificare a filmului vor lua "decizia inteleapta de a permite prezentarea acestui film publicului larg, in cinematografe".

"In cazul in care Comisia de rating isi reconfirma decizia, Romania va fi singura tara din Europa care interzice difuzarea acestei pelicule in cinematografe. (...) Nu in ultimul rand, as dori sa atrag atentia asupra faptului ca suntem o democratie tanara si ca orice forma de cenzura ne poate trimite cu multi ani in urma pe scara istoriei", a precizat acesta.

Comisia de clasificare a filmelor a Centrului National al Cinematografiei (CNC) va relua procedura pentru filmul "Nymphomaniac Vol. II", existand un curent favorabil pentru aprobarea difuzarii lui in cinematografe, au declarat, joi, surse din domeniu.

Contactata miercuri de wall-street.ro, sefa comisiei de rating a CNC, Cristina Corciovescu, a negat ca filmul lui Lars von Trier a fost interzis. " "Distribuitorul vrea sa alerteze populatia." Cititi mai multe aici.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri