"Lupul de pe Wall Street", de Martin Scorsese, a devenit cel mai profitabil lungmetraj din filmografia regizorului american, cu incasari de 300 de milioane de dolari la nivel global, potrivit estimarilor oferite de boxofficemojo.com, dupa weekendul trecut de proiectii, conform contactmusic.com.

Astfel, aceasta satira la adresa coruptiei si lacomiei din lumea speculatiilor la bursa, cu Leonardo DiCaprio in rolul principal, a depasit recordul stabilit anterior de thrillerul "Shutter Island" (2010), care a avut incasari de 294 de milioane de dolari in toata lumea.

Totodata, filmul "Lupul de pe Wall Street", bazat pe cartea autobiografica a brokerului Jordan Belfort, a obtinut, pana in prezent, incasari de 108 milioane de dolari in Statele Unite ale Americii, potrivit Mediafax.

De asemenea, filmul a fost extrem de apreciat si de critici, fiind bine primit la toate festivalurile importante de gen, din sezonul cinematografic care se incheie la Hollywood cu gala premiilor Oscar.

Pentru rolul lui Jordan Belfort, Leonardo DiCaprio a castigat, in ianuarie, un Glob de Aur la categoria "cel mai bun actor intr-un musical sau film de comedie" si este nominalizat la premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal - castigatorul fiind desemnat intr-o ceremonie ce va avea loc pe 2 martie, la Los Angeles. De asemenea, Jonah Hill, interpretul lui Donnie Azoff, cel mai apropiat colaborator al lui Belfort, a primit o nominalizare la premiul Oscar pentru cel mai bun actor intr-un rol secundar.

Acestor categorii li se adauga nominalizarile pe care "Lupul de pe Wall Street" le-a primit la Oscarul pentru cel mai bun film, pentru cel mai bun regizor si pentru cel mai bun scenariu original.

Intr-o cariera de peste sase decenii in industria cinematografica, Martin Scorsese este considerat unul dintre cei mai influenti cineasti americani contemporani, fiind autorul unor filme devenite clasice, precum "Soferul de taxi/ Taxi Driver" (1976), "Taurul furios/ Raging Bull" (1980) si "Baieti buni/ Goodfellas" (1990), dar si al unor pelicule mai recente, extrem de bine primite de public si de critici, precum "Bandele din New York/ Gangs of New York" (2002), "Aviatorul/ The Aviator" (2004), "Hugo" (2011) si "Lupul de pe Wall Street" (2013). Martin Scorsese, in varsta de 71 de ani, a primit si 12 nominalizari la Oscar, trofeu pe care l-a obtinut in cele din urma in 2007, cu filmul "Cartita/ The Departed".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri