Europarlamentarul PDL Monica Macovei spune ca nu vede "motivele de milostenie" in cazul lui Gigi Becali, spunand despre acesta ca "are tot ce ii trebuie acasa" si ca faptul ca face parte din lumea fotbalului sau "umbla cu Biblia in mana" nu inseamna ca trebuie sa iasa mai devreme din inchisoare, scrie Mediafax.

Intrebata vineri, intr-o conferinta de presa la sediul PDL Timis, daca Gigi Becali ar trebui gratiat, europarlamentarul democrat-liberal Monica Macovei a spus ca nu sunt motive pentru acest lucru.

"Mai degraba nu. Gratiezi de cineva care e in nevoie, un om in varsta si bolnav, nu vad de ce sa gratiezi un om care are tot ce ii trebuie acasa, a carui privare de libertate nu afecteaza, care nu are o boala de care nu se poate trata in regimul penitenciar. Nu vad motivele de milostenie, ca asta inseamna gratierea individuala, un motiv de compasiune. Becali nu se afla in aceasta situatie.

Acum vad ca se umbla la populisme, fotbalul ne intereseaza, ne place, eu nu gandesc in acesti temeni, ca daca esti om de fotbal sau daca umbli cu Biblia in mana iesi mai devreme din inchisoare. Si eu cred in Dumnezeu, dar nu scot Biblia pe geam toata ziua”, a declarat Macovei.

Aceasta a adaugat ca si ea isi doreste sa fie mai bogata, insa nu face schimburi de terenuri cu statul.

”Daca faci un schimb de terenuri intre o persoana privata si stat si terenul lui X valoreaza un leu si terenul statului valoreaza un milion de lei, vi se pare simplu? Cum e sa faci un schimb cu statul in care iti bagi in buzunar un teren care valoreaza mai mult decat terenul tau, doar pentru ca il cunosti pe un ministru? Si eu vreau sa fiu mai bogata, dar asta nu inseamna ca fac acum asa ceva”, a declarat Macovei.

In 4 februarie, premierul Ponta anunta ca ministrul Justitiei a primit o cerere de gratiere a lui Gigi Becali, pe care analizeaza daca o va trimite presedintelui cu aviz pozitiv sau negativ. Primul-ministru spunea ca, daca ar fi ministru, ar propune acest lucru deoarece gratierile trebuie gandite in "beneficiul societatii".

"Exista o cerere facuta la Ministerul Justitiei, ministrul Justitiei m-a informat si urmeaza sa ia o decizie. Eu cred ca....nu, nu pot sa spun. Daca as fi ministrul Justitiei, as propune presedintelui acest lucru, dar nu sunt, este o decizie care apartine ministrului Justitiei", spunea Ponta, intrebat daca este de acord cu gratierea lui Gigi Becali.

El preciza ca ministrul Justitiei este cel care poate decide daca inainteaza o astfel de cerere presedintelui tarii cu aviz pozitiv sau negativ si ca presedintele este cel care gratiaza.

Marti, presedintele Traian Basescu a declarat, la B1Tv, ca Ministerul Justitiei, condus de "varul premierului", Robert Cazanciuc, i-a trimis aviz negativ la cererea privind gratierea lui George Becali. "Am aviz negativ de la Ministerul Justitiei, dat de varul prin alianta al premierului. Iar el iese si spune ca l-ar pune in libertate. Cum etichetati un astfel de om?", a spus Basescu.

Finantatorul Stelei, Gigi Becali, are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri