Gala premiilor Oscar 2014, ai carei mari castigatori au fost lungmetrajele "12 Years a Slave" si "Gravity", a obtinut cea mai buna audienta din ultimii 10 ani, adunand in fata micilor ecrane peste 43 milioane de telespectatori, a anuntat, luni, postul TV american ABC, citat de AFP.

Cea de-a 86-a gala de decernare a premiilor Oscar, prezentata de realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, a devenit cea mai urmarita emisiune de divertisment din ultimii 10 ani, dupa difuzarea episodului final din serialul "Prietenii tai/ Friends" (52,5 milioane de telespectatori, pe 6 mai 2004).

Audienta galei premiilor Oscar este in crestere de trei ani, iar show-ul de duminica seara a inregistrat o crestere cu 6% fata de editia din 2013, prezentata de cineastul si scenaristul Seth MacFarlane (40,4 milioane de telespectatori), potrivit Mediafax.

Audienta pe retelele de socializare a cunoscut si ea o crestere considerabila in raport cu anul trecut. Potrivit ABC, care citeaza cifrele furnizate de Social Guide, 11,2 milioane de mesaje au circulat pe Twitter in timpul galei (comparativ cu 6,4 milioane in 2013).

Cel mai celebru dintre aceste mesaje a fost "selfie"-ul prezentatoarei Ellen DeGeneres, alaturi de care au pozat numeroase vedete, precum Brad Pitt, Julia Roberts si Meryl Streep, care a fost redistribuit de peste 2,8 milioane de ori.

Prestatia realizatoarei si prezentatoarei TV, extrem de populara in Statele Unite, a fost in general apreciata, la un an dupa criticile acerbe care i-au fost aduse lui Seth MacFarlane.

Cea de-a doua prestatie oferita de Ellen DeGeneres in fruntea acestei gale - pe care a prezentat-o si in 2007 - a fost salutata calduros de revista Variety.

"DeGeneres a adus aceeasi magie ca Billy Crystal in cei mai buni ai sai (de prezentator). A fost nu doar amuzanta si incantatoare, ci a dat si impresia ca era fericita sa se afle acolo. Academia de film americana ar trebui cu adevarat sa o invite inca o data", a scris revista Variety, supranumita "Biblia industriei hollywoodiene".
In schimb, Los Angeles Times a considerat ca gala a fost putin prea cuminte si prea lunga - o critica recurenta adusa acestui show TV.

"Ellen, supranatural de simpatica, a incercat atat de mult sa se prezinte ca un fel de anti-Seth (...) incat a parut ca a uitat ca se afla la comanda unui spectacol televizat cunoscut pentru lentoarea sa", a scris acelasi cotidian american.

Cea de-a 86-a gala a premiilor Oscar a avut loc in noaptea de duminica spre luni, la Dolby Theatre din Los Angeles. Drama "12 Years a Slave", de Steve McQueen, a primit Oscarul pentru cel mai bun film, in timp ce "Gravity", de Alfonso Cuaron, conduce in topul castigatorilor, cu sapte trofee, inclusiv cel pentru cea mai buna regie.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri