"Pozitia copilului", in regia lui Calin Peter Netzer, a castigat premiul pentru cel mai bun film la cea de-a opta editie a galei Gopo, care a avut loc luni seara, la Opera Nationala Bucuresti.

Cel mai dorit trofeu al serii a fost acordat filmului "Pozitia copilului". Acesta a fost cel de-al noualea premiu Gopo primit la editia din acest an a evenimentului de filmul lui Calin Peter Netzer, relateaza Mediafax.
Trofeul pentru cel mai bun film a fost primit de producatorul Ada Solomon si de actrita Luminita Gheorghiu, in absenta regizorului Calin Peter Netzer. Distinctia a fost inmanata de actrita Olimpia Melinte.
Ada Solomon a spus ca acest premiu este in primul rand al echipei filmului "Pozitia copilului". "Nu mai am cuvinte sa-i multumesc Luminitei pentru performanta din filmul asta. Ii multumesc lui Calin ca a rezistat, ii multumesc lui Razvan Radulescu din suflet pentru cum a scris, ii multumesc lui Bogdan Dumitrache pentru ce a facut in filmul asta si pentru cat de aproape a stat de regizor si, in general, pentru ce prieten minunat e. Promitem sa mai facem", a spus Ada Solomon.
Pentru trofeul acordat celui mai bun film la gala premiilor Gopo au mai fost nominalizate: "Cainele japonez", de Tudor Cristian Jurgiu, "Cand se lasa seara peste Bucuresti sau Metabolism", de Corneliu Porumboiu, "La limita de jos a cerului", de Igor Cobileanski, si "Rocker", de Marian Crisan.
"Pozitia copilului" a fost castigatorul marelui premiu Ursul de Aur la Festivalul International de Film de la Berlin din 2013 si a fost propunerea Romaniei la premiile Oscar din 2014, la categoria cel mai bun film strain.
"Pozitia copilului" este cel de-al treilea lungmetraj al lui Calin Peter Netzer dupa multi-premiatele "Maria" (2003) si "Medalia de onoare" (2010). Filmul vorbeste cu dramatism, cu emotie, dar si cu umor despre traumele sufocarii copiilor prin dragoste si despre amprentele pe care le lasa parintii asupra personalitatii acestora. Pelicula este, totodata, o radiografie a high-class-ului romanesc contemporan si vorbeste despre trafic de influenta si coruptie la nivel mic in institutiile de baza ale societatii si extensiile acestora asupra intregului sistem socio-economic din Romania de azi.
Luminita Gheorghiu si Bogdan Dumitrache au rolurile principale, de mama si fiu, in "Pozitia copilului". Li se alatura nume ca Natasa Raab, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia, Adrian Titieni, Cerasela Iosifescu, Mimi Branescu, Vlad Ivanov si Tania Popa.
Scenariul este semnat de Razvan Radulescu si Calin Peter Netzer.
"Pozitia copilului" este o productie Parada Film, in coproductie cu Hai Hui Entertainment, realizata cu sprijinul Centrului National al Cinematografiei, al Programului MEDIA al Uniunii Europene, Odyssey Communication, BV McCann Erikson, Real Top Media, Etno Media, Teleclub, BMW Motor AG, Soti Cable Neptun, ThomasVille, Roma 62, cu participarea HBO Romania. Campania de promovare a filmului in Romania a fost sprijinita de Uniunea Cineastilor din Romania (UCIN) si Institutul Cultural Roman (ICR).
Anul trecut, premiul Gopo pentru cel mai bun film a fost acordat lungmetrajului "Toata lumea din familia noastra", in regia lui Radu Jude.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri