Bugetele de publicitate ale producatorilor de tigarete electronice au crescut anual cu 100%, atingand valoarea de circa 60 de milioane de dolari, arata AdAge.

Potrivit avocatilor, companiile producatoare de tigarete electronice vizeaza in special publicul tanar, o practica publicitara interzisa marilor jucatori din industria tutunului. Acestia le cer producatorilor de tigarete electronice sa renunte la publicitatea pe radio si TV.

Cifra de afaceri a jucatorilor din industrie s-a dublat in fiecare an incepand cu 2010, vanzarile atingand anul trecut valoarea de 2 mld. dolari. In prezent, industria nu este reglementata, ceea ce le permite producatorilor sa isi promoveze marcile dupa cum doresc, inclusiv pe TV, unde reclamele la tutun sunt interzise de 40 de ani.

Sase mari producatori de tigarete electronice au cheltuit anul trecut pe marketing si promotii 59,2 mil. dolari, in timp ce una dintre aceste companii si-a majorat bugetul de marketing cu 300%. In afara de TV si radio, companiile mai utilizeaza in mod frecvent retelele de socializare, incheind contracte cu celebritati sau folosind plasarea de produse in cadrul filmelor.

In SUA, piata tigarilor electronice va ajunge in acest an la circa 2 miliarde de dolari. Intreaga piata a tutunului se ridica la circa 100 de miliarde de dolari.

Sursa foto: Tigari electronice, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri