Prestigiosul cotidian francez Le Monde are, incepand de luni, o conducere bicefala, pentru a-si continua tranzitia catre domeniul online, dupa demisia directoarei sale, contestata de redactia ziarului din cauza metodelor si a proiectelor sale de reforma, informeaza AFP.

Jérôme Fenoglio, fost redactor-sef al site-ului LeMonde.fr, a fost numit in functia de director de redactie si se va afla in subordinea lui Gilles van Kote, noul director general interimar de la Le Monde. Asa cum au dorit jurnalistii din redactie, Le Monde a scindat astfel cele doua functii, pana acum reunite si cumulate de Natalie Nougayrède, care a demisionat miercuri.

Jérôme Fenoglio, care, spre deosebire de Gilles van Kote, nu a fost numit cu titlu provizoriu, va avea misiunea "de a continua reformele incepute atat la nivel redactional in print si in digital, cat si in ceea ce priveste transformarea organizatiilor", se afirma in comunicatul emis de grupul Le Monde.

Jérôme Fenoglio, in varsta de 47 de ani, este jurnalist la Le Monde de peste 23 de ani, unde a ocupat diverse functii ierarhice, inclusiv in domeniul online. Noul "binom" va trebui in special sa analizeze din nou proiectul actionarilor de a transfera, rapid, circa 50 de posturi ale diviziei print catre divizia online, in conditiile in care acest plan de reorganizare este rau vazut de jurnalistii din redactia ziarului, potrivit Mediafax.

Contestata de redactie, Natalie Nougayrède, in varsta de 47 de ani, a demisionat miercuri, dupa un mandat de doar 15 luni. Redactia, ca si conducerea cotidianului, au obligat-o sa se multumeasca cu functii de reprezentare, un rol de "regina a Angliei" pe care jurnalista a refuzat sa il joace, potrivit unei surse. Acest fapt a facut ca demisia ei sa devina inevitabila.

Criza de la Le Monde, primul conflict social major de dupa cumpararea ziarului francez, in 2010, de un trio de actionari - vedeta din domeniul afacerilor online Xavier Niel, bancherul Matthieu Pigasse si magnatul Pierre Bergé -, a izbucnit intr-o perioada in care presa scrisa franceza traverseaza o perioada dificila, confruntandu-se cu cresterile de tarife, scaderea vanzarilor si a incasarilor din publicitate, deficite generalizate, planuri de concedieri si valuri de cesiuni de active.

Difuzarea versiunii tiparite a ziarului Le Monde a cunoscut o noua scadere in 2013: tirajul in Franta a scazut cu 4,44% si a ajuns la 275.310 exemplare, in medie, iar tirajul total (Franta si pe plan international) a scazut cu 4,65%, ajungand la 303.432 exemplare.

Sursa foto: Captura Lemonde.fr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri