UPC si Focus Sat vor transmite toate meciurile din cadrul campionatului Ligii 1 si din Cupa Ligii in urmatorii 5 ani. Operatorii telecom au semnat recent un acord de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua canale Look TV si Look Plus.

“Am ajuns la un acord cu grupul care detine drepturile pentru Liga 1 si Cupa Ligii si vom transmite meciurile in perioada 2014 – 2019. In afara zonei de acoperire UPC, cele doua canale vor putea fi urmarite la nivel national prin platforma de satelit Focus Sat”, declara Robert Redeleanu, CMO UPC Romania.

Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Presedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, Gino Iorgulescu, a declarat, pe 19 martie, intr-o conferinta de presa, ca, pana la data de 15 mai, se vor cunoaste posturile de televiziune care vor transmite partidele din sezonul 2014-2015 al Ligii I.

Pe de alta parte, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat, pe 29 mai, ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei", scrie Mediafax.

Principalii concurenti ai UPC pe piata locala sunt Romtelecom, RCS&RDS, precum si Orange, Vodafone si Cosmote.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri