Peste jumatate dintre executivii din industria de media si publicitate considera ca starea economiei globale s-a imbunatatit anul acesta comparativ cu 2013, existand din nou apetit pentru derularea unor tranzactii, arata un raport realizat de EY.

Companiile de media si divertisment sunt mult mai increzatoare in revenirea economiei globale, potrivit celei de-a zecea editii a raportului Capital Confidence Barometer: Media & Entertainment, bazat pe un sondaj derulat in randul executivilor seniori. Astfel, 64% dintre executivi considera ca starea economiei globale se imbunatateste, in comparatie cu un procent de 59% inregistrat cu un an in urma.

Pe de alta parte, executivii sunt mult mai increzatori in posibilitatea de a incheia tranzactii in 2014 - 33%, comparativ cu 23% cu un an in urma.

85% dintre respondenti cred ca disponibilitatea creditelor este fie stabila, fie imbunatatita, iar 52% dintre respondenti considera ca aceasta se imbunatateste, comparativ cu 36% cu un an in urma. In acest context, 35% dintre executivi au declarat ca au un grad de indatorare mai mare de 50%, ceea ce inseamna o crestere de peste 17% fata de anul precedent. In plus, 51% dintre executivi spun ca intentioneaza sa acceseze un credit ca sursa primara de finantare pentru tranzactii in cursul anului viitor, in comparatie cu doar 21% in 2013.

Studiul mai arata ca doar 11% din executivi considera ca starea economiei se inrautateste, 25% cred ca este stabila, iar 64% ca se imbunatateste. In plus, companiile de media si divertisment care au facut angajari agresive dupa perioada de reducere de personal generata de criza din 2009, isi restructureaza forta de munca. In acest sens, 21% dintre executivi spun ca isi vor reduce personalul cu mai mult de 13% fata de anul trecut, 21% vor face angajari, procent insa in scadere fata de 44% care declarau acest lucru in 2013, si 58% isi vor mentine forta de munca la nivelul din prezent, in crestere fata de 43% anul trecut.

Cele doua tendinte care vor influenta activitatea de achizitii din industria de media si divertisment sunt: transformarea digitala (conform raspunsurilor a 61% dintre respondenti) si aspectele legate de "viitorul muncii" (43% dintre respondenti).

In schimb, 92% din executivi considera ca instabilitatea politica si aspectele legate de reglementare pe pietele emergente reprezinta cel mai mare risc pentru afacerea lor in urmatorul an, iar 34% dintre executivi se asteapta sa faca achizitii in urmatoarele 12 luni.

EY este una dintre cele mai mari firme de servicii profesionale la nivel global, cu 175.000 de angajati in 728 de birouri din 150 de tari si venituri de aproximativ 25,8 miliarde de dolari in anul fiscal incheiat la 30 iunie 2013. In Romania, EY este este prezenta din anul 1992 si are in prezent peste 500 angajati din Romania si Republica Moldova. Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara, Iasi si Chisinau.

Sursa foto: Industria media, Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri