BBC vrea sa declanseze "revolutia concurentei" si sa le permita producatorilor sai sa realizeze programe pentru televiziuni rivale, din Marea Britanie si de la nivel international, fapt care ar putea fi una dintre cele mai mari schimbari din istoria de 92 de ani a corporatiei publice britanice.

Potrivit theguardian.com, Tony Hall, directorul general al radiodifuzorului public britanic, a declarat ca BBC va declansa "revolutia competitiei", strategie prin care angajatilor de la divizia de productie interna a corporatiei, care este responsabila cu realizarea unor programe precum "Doctor Who", "Strictly Come Dancing" si "Top Gear", li se va permite pentru prima data sa produca show-uri pentru alte televiziuni de pe piata audiovizualului din Marea Britanie si de la nivel mondial.

Tony Hall planuieste totodata sa deschida programul televiziunilor din portofoliul BBC companiilor independente de productie. In prezent, companii independente de productie realizeaza seriale de succes pentru BBC, precum "Sherlock" si "Rev", insa rolul acestor tipuri de companii este totusi limitat. "Daca producatorii independenti isi pot prezenta ideile oricarui radiodifuzor din lume, mi-as dori acelasi lucru si pentru BBC", a declarat Tony Hall.

Planurile lui Tony Hall au atras criticile detractorilor sai, avand in vedere ca numarul angajatilor permanenti ai departamentelor de productie interne ale BBC a fost redus in mod semnificativ in ultimele doua decenii. De asemenea, in ton cu restul industriei audiovizualului, BBC apeleaza din ce in ce mai mult la freelanceri si la angajati pe baza de contracte pe termen determinat. Totusi, BBC ramane unul dintre cele mai mari studiouri de productie de televiziune din lume, cu un personal de aproximativ 2.500 de persoane

Potrivit theguardian.com, ramane de vazut cum va fi primita aceasta idee de politicienii britanici, avand in vedere ca BBC este o corporatie publica, dar si de industria de televiziune. Pe de alta parte, o decizie in acest sens atrage dupa sine o serie de modificari care ar putea fi incorporate in carta BBC din 2017, mai precizeaza The Guardian.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri