Romtelecom a reintrodus in grila canalul Look Plus, in timp ce Look TV va fi disponibil pe baza de abonament de saptamana viitoare, ambele televiziunii difuzand meciurile de fotbal din Liga 1.

"Incepand de astazi (sambata, n.r.), canalul Look Plus este disponibil pentru toate abonamentele de baza de televiziune de la Romtelecom. Canalul Look TV va fi disponibil spre abonare pentru clientii Romtelecom la inceputul saptamanii viitoare", se arata intr-un anunt publicat sambata pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Totodata, pe forumul deschis de Romtelecom pe contul oficial de Facebook, reprezentantii companiei au precizat ca in cazul Look TV: "Pretul pentru aceasta optiune este de 1.7 eur fara TVA - 9.5 RON cu TVA inclus. Odata achizitionata, extraoptiunea trebuie mentinuta activa cel putin 3 luni". "Extraoptiunea se va numi «Extra Liga 1» si va contine canalele Look TV si Look TV HD. Asa cum stiti deja, continutul HD este disponibil exclusiv pentru cei care detin STB-uri HD. Dupa 3 luni, poate fi dezactivata si apoi reactivata in aceleasi conditii comerciale (cu perioada minima de mentinere de la activare de 3 luni)", se mai arata intr-un raspuns al companiei pe forumul Romtelecom, potrivit Mediafax.

Pe data de 1 august, Romtelecom a scos din grilele sale Look TV si Look Plus, care difuzeaza Liga 1, intrucat nu s-a ajuns la un acord privind retransmiterea acestor televiziuni, au anuntat reprezentantii companiei. "Pana in acest moment, Romtelecom si ISB (Intel Sky Broadcast Ltd., care detine drepturile de difuzare ale meciurilor din Liga 1 si este actionar al Look TV si al Look Plus, n.r.) nu au ajuns la un acord privind retransmiterea canalelor Look TV si Transilvania Live (Look Plus). Speram sa reusim sa incheiem in scurt timp negocierile, in avantajul dumneavoastra (al clientilor, n.r.), si astfel sa va putem oferi in cel mai scurt timp acces la cele 2 canale, Look Plus si Look TV", se spune in mesajul care a fost publicat pe contul oficial de Facebook al Romtelecom.

Pe 2 iulie, reprezentantii Romtelecom au declarat ca negociaza retransmiterea in continuare a Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus), in conditiile in care aceste televiziuni au decis sa renunte, de la 1 iulie, la regimul "must carry" si sa solicite tarife pentru retransmisie din partea cablistilor. Liga Profesionista de Fotbal a anuntat, pe 4 martie, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, avand ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionista de Fotbal va incasa anual de la Intel Sky Broadcast suma neta de 27,5 milioane de euro pe sezon in cei cinci ani.

Televiziunile generaliste Look TV si Transilvania Live (care ulterior s-a transformat in Look Plus, n.r.) au anuntat, pe 2 aprilie, intr-un comunicat remis agentiei MEDIAFAX, ca au incheiat un memorandum de intelegere cu Intel Sky Broadcast Ltd. privind difuzarea in direct a meciurilor de fotbal din campionatul Liga I si Cupa Ligii. Pana in prezent, compania UPC si platforma sa de satelit, Focus Sat, dar si reteaua iNES IPTV (care transmite televiziuni prin internet) au anuntat, prin intermediul unor comunicate de presa, ca au semnat acorduri de distributie cu Intel Sky Broadcast Ltd. pentru transmisia celor doua televiziuni Look TV si Look Plus.

Totodata, Look TV si Look Plus au anuntat ca au incheiat "un numar semnificativ de contracte de retransmisie cu distribuitori de servicii de programe audiovizuale". Pe 29 mai, compania de telecomunicatii RCS&RDS a anuntat ca a depus plangere la Consiliul Concurentei impotriva Ligii Profesioniste de Fotbal, intrucat "vanzarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga 1 s-a facut cu incalcarea legislatiei concurentei". Totodata, RCS&RDS a scos, pe 30 iunie, din grilele sale de cablu analogic si digital televiziunile Look TV si Transilvania Live, la nivelul intregii tari, inclusiv in Bucuresti, intrucat aceste televiziuni au decis sa renunte de la 1 iulie la regimul "must carry", dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, surse din media. Look TV si Transilvania Live nu erau retransmise si pe platforma de satelit Digi a RCS&RDS. Pe de alta parte, pe 30 iulie, Consiliul Concurentei a anuntat ca a declansat o investigatie asupra modului in care Liga Profesionista de Fotbal (LPF) a vandut drepturile de televizare ale meciurilor din cadrul competitiei Liga I.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri