ActiveWatch a transmis, dupa evenimentele de la actiunea pro-Antena 3 de duminica, un mesaj prin care precizeaza ca orice atac la adresa ziaristilor este un abuz democratic, solicitand totodata sanctionarea celor responsabili pentru agresarea jurnalistilor veniti sa relateze de la mitingul desfasurat la Palatul Cotroceni.

"ActiveWatch condamna modul neprofesionist in care au actionat fortele de ordine in timpul mitingului desfasurat duminica la Palatul Cotroceni, cand mai multi jurnalisti au fost agresati de participantii la eveniment, sub ochiul pasiv al jandarmilor si politistilor", se spune intr-un comunicat publicat pe site-ul ActiveWatch. Potrivit sursei citate, o parte dintre manifestantii care au participat la marsul de duminica i-au agresat pe jurnalistii din institutiile media B1 TV, Realitatea TV si Vice Romania, arata Mediafax.

"Solicitam sanctionarea celor responsabili pentru agresarea jurnalistilor veniti sa relateze de la fata locului si reamintim Jandarmeriei Romane si celor care agreseaza ziaristi ca orice atac la adresa jurnalistilor este un atac la adresa democratiei", spune ActiveWatch.

Libertatea si credibilitatea presei au fost puternic compromise in ultimii ani.

Totodata, asociatia face apel la intreaga breasla sa se solidarizeze "in jurul unor principii si nu in jurul unor interese de grup, adeseori dictate de agenda patronala si nu de interesul public". "Libertatea si credibilitatea presei au fost puternic compromise in ultimii ani de subordonarea dreptului la libera exprimare al jurnalistilor in favoarea intereselor patronale, cu sacrificarea dreptului la libera si corecta informare al cetatenilor", spune ActiveWatch. Manifestatiile pro-Antena 3 au avut loc dupa ce jurnalisti ai acestei televiziuni au anuntat ca ies "la plimbare" in zona Palatului Cotroceni, duminica, la 17.00, si ca oricine "este binevenit" sa faca acelasi lucru.

In Capitala, unii jurnalisti, catalogati de manifestanti drept "dusmani" ai celor de la Antena 3, au fost intampinati cu ostilitate, fiind agresati si obligati, practic, sa se indeparteze. Un reporter al B1 TV a fost lovit cu piciorul in spate de un manifestant. Reprezentantii Jandarmeriei Bucuresti au spus ca situatie se calmase cand jandarmii au ajuns la fata locului si ca persoanele agresate pot face plangeri la Politie. Duminica seara, Jandarmeria a precizat ca a existat, in mod izolat, o persoana care s-a comportat violent, agresand o echipa de jurnalisti, si ca s-au luat deja toate masurile pentru identificarea si sanctionarea acesteia.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri