Vice Media, un site ce difuzeaza continuturi video, care si-a construit o audienta fidela in randul tinerilor americani gratie emisiunilor sale cu polemici intense, a atras un nou investitor, gratie caruia valoarea companiei a fost evaluata la peste 2,5 miliarde de dolari, informeaza AFP.

Technology Crossover Ventures (TCV), fondul de investitii din Silicon Valley care a finantat Facebook si Netflix, a contribuit la bugetul Vice Media cu 250 de milioane de dolari. Investitia vine la cateva zile dupa aportul financiar similar al A&E Networks, canal de televiziune prin cablu detinut de grupurile de media Hearst si Disney.

In iunie, presa a vorbit de un interes crescut pentru Vice Media al concernului Time Warner, care tocmai renutase la domeniul presei traditionale, dar operatiunea nu s-a concretizat. Time Warner ar fi fost dispus sa plateasca 1,1 miliarde de dolari pentru un pachat majoritar de actiuni, ceea ce ar fi crescut valoarea Vice Media la 2,2 miliarde de dolari. In august 2013, compania 21st Century Fox a investit 70 de milioane de dolari in Vice, primind astfel 5% din actiunile acesteia. Tranzactia a evaluat la momentul respectiv Vice la 1,4 miliarde de dolari.

Lansata ca o revista tiparita in 1994, in Montreal, Vice Media are sediul central in Brooklyn, New York. In prezent, Vice Media este o companie internationala de media, targetata pe publicul tanar, care are operatiuni in peste 30 de tari, intre care si Romania.

Vice Media detine mai multe site-uri, intre care vice.com, canale video pe YouTube si produce documentare, videoclipuri si publica volume. Vice Media se afla la originea intens mediatizatei calatorii intrprinse de fostul "bad boy" ("baiat rau") din baschetul american Dennis Rodman in Coreea de Nord pentru a-l intalni pe ditactorul Kim Jong Un. Vice Media s-a remarcat de asemenea printr-un reportaj realizat in randul combatantilor din statul islamic din Siria, difuzat in vara acestui an.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri