Adrian Stefan Badescu, al carui nume apare in dosarul Duicu, ii va inlocui pe Corneliu Calota in Consiliul de Administratie (CA) al Televiziunii Romane, dupa ce, vineri, premierul Victor Ponta a anuntat ca acesta se va retrage din conducerea postului public de televiziune.

Corneliu Calota si Adrian Stefan Badescu au fost numiti membru titular, respectiv membru supleant din partea Guvernului in CA al TVR, pe 1 aprilie, printr-o hotarare a Parlamentului. Badescu isi preia automat postul in CA in momentul demisiei lui Calota. Potrivit Legii 41/1994 privind organizarea si functionarea TVR, locul devenit vacant in CA se ocupa de catre supleantul titularului. In cazul in care nici supleantul nu ocupa locul vacant, Guvernul va face o propunere de inlocuire, care urmeaza sa fie supusa votului Parlamentului, in conditiile in care s-a facut numirea initiala, potrivit Mediafax.

Calota si Badescu sunt consilieri in cadrul cancelariei primului-ministru, iar Calota exercita si atributiile de purtator de cuvant al Guvernului, potrivit unei Decizii a premierului publicata pe 4 septembrie in Monitorul Oficial. Numele lui Adrian Stefan Badescu apare in dosarul lui Adrian Duicu, fost presedinte al CJ Mehedinti. Acesta a fost interceptat de procurori in timp ce era contactat telefonic de Duicu, care i-a solicitat sa-i transmita sefului Cancelariei primului-ministru ca acesta sa-i duca premierului Victor Ponta CV-ul Elisabetei Ponea, sotia sefului Politiei Mehedinti.

"La data de 8 iulie 2013 inculpatul Duicu Ioan-Adrian l-a contactat telefonic pe numitul Badescu Adrian-Stefan (consilier in cadrul Cancelariei Primului-ministru si presedinte al TSD Mehedinti) caruia i-a spus sa-i transmita numitului Stoica Vlad (sef al Cancelariei Primului-ministru) ca acesta din urma sa-i duca premierului CV-ul numitei Ponea Elisabeta. In cadrul discutiei inculpatul Duicu Ioan-Adrian a convenit cu numitul Badescu Adrian-Stefan ca acesta sa-i spuna numitului Stoica Vlad ca primii doi s-ar fi intalnit si ca nu au discutat aceste aspecte «sensibile» la telefon", se arata in referatul procurorilor.

Premierul Victor Ponta a anuntat, vineri, ca purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, a fost retras din CA al televiziunii publice si isi va depune demisia. Victor Ponta a adaugat ca spera ca, astfel, "verticalitatea si competenta proverbiale" ale directorului TVR, Stelian Tanase, sa aiba succes. Anuntul lui Victor Ponta a venit dupa ce Stelian Tanase a afirmat, intr-un interviu pentru Gandul, ca purtatorul de cuvant al Guvernului, Corneliu Calota, este in incompatibilitate, fiind, in acelasi timp, si reprezentantul Executivului in CA al televiziunii publice, unde este omul cel mai puternic. Totodata, si Radu Carp, membru in CA al TVR, a criticat, intr-o declaratie acordata MEDIAFAX, in 12 septembrie, dubla calitate a lui Corneliu Calota, de membru in CA al TVR si de purtator de cuvant al Guvernului. Atunci, Radu Carp a declarat ca, pe langa incompatibilitatea legala, Calota se afla si intr-o incompatibilitate morala.

Pe de alta parte parlamentarul PSD Georgica Severin, presedintele Comisiei de Cultura a Senatului, a declarat ca nu exista nicio incompatibilitate legala in acest caz, astfel incat sa fie necesara inlocuirea lui Calota in CA al televiziunii publice. "Nu este nicio incompatibilitate. Legea SRTv spune ca nu pot fi membri ai CA al TVR parlamentarii si membrii Guvernului. Membrii Guvernului sunt ministri. Mirel Palada a fost consilier al premierului, deci functionar, si indeplinea functia de purtator de cuvant. Corneliu Calota, pana acum, a fost consilier personal si ramane in continuare consilier al premierului, deci tot functionar, si preia functia de purtator de cuvant. Deci este o rocada in interiorul aparatului cancelariei premierului. Deci nu este vreo incompatibilitate. Este totul ok si poate ramane in CA al TVR", a spus Georgica Severin. El a mai spus ca, daca ar fi fost o incompatibilitate in cazul lui Corneliu Calota, locul lui in CA al TVR ar fi fost ocupat de membrul supleant al acestuia, respectiv de Adrian Stefan Badescu.

Sursa foto: Shutterstock.com/Telecomanda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri