Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca nu va demisiona, in ciuda presiunilor care se fac asupra sa, precizand ca miza este controlul editorial in timpul campaniei electorale si ca el considera ca va fi "izgonit" dupa alegerile prezidentiale.

Stelian Tanase este audiat, miercuri, in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor, in contextul in care afirmatiile recente ale acestuia "au ridicat anumite semne de intrebare asupra a ceea ce se intampla in institutia pe care o conduce", dupa cum a declarat la inceputul audierilor Gigel Stirbu, presedintele Comisiei. Intrebat de deputatul PSD Mihai Sturzu daca isi va da demisia de onoare, Stelian Tanase a spus ca a vrut sa demisioneze de multe ori, potrivit Mediafax.

"Dar am anuntat colegii ca nu voi demisiona in ciuda presiunilor care se fac (...) Eu cred ca dupa alegeri voi fi izgonit. Asta cred eu. Dar, pana in alegeri, eu voi asigura echilibrul Televiziunii Romane in orice situatie. Dar care e lupta acum? Controlul editorial. Nu am sa cedez la presiuni, puteti sa faceti cate vreti. Campania electorala la TVR se va desfasura conform regulilor democratice. Cand se va termina campania tragem fermoarul si mergem acasa. Mai sunt doua luni, mai aveti rabdare", le-a transmis Stelian Tanase parlamentarilor. In mod ironic, Mihai Sturzu a spus ca probabil din cauza acestor presiuni politice invocate Stelian Tanase "a atacat" Guvernul si pe premierul Victor Ponta si, in schimb, TVR l-a avut invitat pe Klaus Iohannis de doua ori pe saptamana. Insa, Stelian Tanase a spus ca Iohannis a fost o singura data invitat la TVR, de la 1 septembrie.

Totodata, Stelian Tanase a spus ca va mentine Televiziunea Romana, pe durata campaniei electorale, "cat se poate de echidistant si in afara oricaror conflicte politice". "Sa nu va asteptati ca Televiziunea Romana va face servicii vreunui candidat", a mai spus Tanase. "Televiziunea Romana va fi foarte vigilenta sa nu creeze avantaje niciunui partid, niciunui candidat, niciunei idei politice. Dar sa nu intelegeti ca Stelian Tanase are un control absolut asupra programelor, asupra canalelor, sunt destui oameni importanti in TVR, care au contact direct cu sefii dumneavoastra", a mai spus acesta. In schimb, si deputatul PSD Madalin Voicu a spus ca nu se astepta ca Stelian Tanase sa incerce sa fuga "pe usa din dos".

"M-a deranjat foarte tare ca, de fiecare data oamenii care nu reusesc sa isi atinga targetul, fug in directii de multe ori nedibaci si fara reticenta, explicand «Domn'e, eu vreau, eu stiu, eu pot, dar nu ma lasa X, Y, Z», cu atat mai mult cu cat persoanele respective v-au asigurat de o anumita forma de sprijin, fara a negocia dorinta de a fi scosi ei in relief. Eu v-as fi criticat foarte dur daca l-ati fi laudat pe Victor Ponta, decat sa dati vina pe Victor Ponta si pe Guvern cum ca nu v-ar fi lasat sa va desfasurati activitatea asa cum trebuie. Nu ma asteptam sa fugiti pe usa din dos", a mai spus Madalin Voicu. La randul sau, Stelian Tanase a spus ca afirmatiile lui Madalin Voicu sunt o presiune politica: "Eu consider acest indemn de a-mi da demisia o presiune politica".

Si deputatul neafiliat Theodor Paleologu a spus ca este "cat se poate de evident ca PSD vrea sa-l dea afara pe Stelian Tanase" chiar in aceste momente. "E foarte clar acest lucru, dincolo de orice bilant, de reforme (...) Hai, pleaca cat mai repede, asta ne-au spus colegii de la PSD", a spus Paleologu. Pe de alta parte, si deputatul PNL Traian Dobrinescu a spus ca "plecarea lui Stelian Tanase acum, cu sula in coasta, ar considera-o un act de lasitate". Totodata, parlamentarul PNL Gigel Stirbu, presedintele Comisiei pentru Cultura din Camera Deputatilor, a spus ca este pentru prima data cand in aceasta comisie "se pune mai presus decat interesele actului cultural si ale menirii fiecarui deputat interesul politic". "E prima oara si sper sa fie ultima data", a mai spus Stirbu.

Sursa foto: Shutterstock.com/Telecomanda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri