Stelian Tanase, presedintele-director general al SRTv, a declarat ca va ramane la conducerea TVR pe perioada campaniei electorale, pentru a nu se crea "un dezechilibru", insa, dupa alegeri, in cazul in care nu va fi lasat sa isi duca proiectul de reforma la capat, se va retrage.

Dupa audierea sa, miercuri, in Comisia pentru Cultura a Camerei Deputatilor, Stelian Tanase a fost intrebat daca, dupa campania electorala, intentioneaza sa isi dea demisia din functia de presedinte-director general al Societatii Romane de Televiziune (SRTv). In timpul audierilor, Tanase a declarat ca el crede ca dupa alegeri va fi "izgonit" de la TVR, potrivit Mediafax.

"Pe durata campaniei voi ramane aici, pentru a asigura aceasta echidistanta, pentru ca, daca as pleca acum, s-ar crea un dezechilibru. Ar fi prea din scurt si evident solutia ar fi ca ar fi incasat postul de unul din partide. Nu cred ca e un secret. Cine are majoritatea in Consiliul de Administratie numeste directorul, or acest lucru nu pot sa-l fac daca spun ca trebuie sa asigur echidistanta si neutralitatea politica a acestei institutii. Dupa campanie discutam, pentru ca am un proiect pe care as vrea sa il duc la capat, dar in situatia in care nu pot sa o fac - exact cum au spus cativa deputati - evident ca ma voi retrage", a spus Stelian Tanase. Intrebat cat de real este scenariul cu inchiderea TVR pentru trei luni, care a fost vehiculat in mai multe randuri in ultimele luni, Stelian Tanase a sustinut ca el nu doreste inchiderea televiziunii publice.

"Eu nu stiu, eu nu am spus ca eu doresc sa inchid televiziunea, desi toata presa a explodat pe aceasta fraza. Nu. Am evocat impreuna cu premierul Ponta, in urma cu sase-sapte luni, mai multe scenarii: insolventa, inchidere, amnistie fiscala, indexarea taxei. Si a fost unul din scenarii. Asa cum s-a intamplat si in alte tari. Si acolo au gandit cum salvam televiziunea. Parerea mea este ca e nevoie de o masura combinata. Una singura nu rezolva. Daca indexam taxa si nu reformam ulterior televiziunea, intr-un an de zile ajungem tot intr-o situatie dificila. Va fi o perioada de patru-cinci luni in care intra mai multi bani, dar dupa aia... Trebuie intai reforma din interior si apoi sa indexam taxa", a spus Stelian Tanase. Tanase a precizat ca "i s-a promis" ca va fi indexata taxa TV de anul acesta, insa cei care i-au promis nu s-au tinut de cuvant. El nu a precizat insa cine i-a promis acest lucru.

"Sigur ca as fi preferat sa se fi indexat taxa de anul asta, de la venirea mea in TVR. Mi s-a promis. Din pacate, nu s-au tinut de cuvant ca se va indexa taxa si ca se va da amnistie fiscala. Aceeasi oameni au amanat aceasta masura ceruta de mine inca din decembrie. La prima mea intalnire cu domnul Ponta, am cerut aceste masuri, in decembrie 2013. S-a amanat pentru dupa alegeri", a spus Stelian Tanase. De asemenea, in opinia sa, taxa TV ar trebui indexata "cam de doua ori jumate, cel putin". "Tot nu ajungem la nivelul celorlalte tari europene. Tot ramanem ultimii din Europa. Tot am ramane cei mai modesti platitori ai serviciilor televiziunii", a mai spus Tanase.

Sursa foto: Shutterstock.com/Telecomanda

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri