Digi, parte a grupului RCS&RDS, devine al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobila din Ungaria, adaugandu-se celor trei furnizori existenti, Magyar Telekom, filiala a Deutsche Telekom, Vodafone si Telenor, dupa ce a obtinut dreptul de a folosi frecventele scoase la licitatie de guvern.

Digi va plati 10 miliarde de forinti (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecventelor, iar pentru dezvoltarea retelei va avea nevoie de un an si jumatate, se arata in comunicatul autoritatii pentru reglementare a media, NMHH, potrivit Mediafax.

Pana in prezent, Digi furniza in Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet si telefonie fixa. Alaturi de Digi, Magyar Telekom, precum si subsidiarele locale Vodafone si Telenor din Norvegia au castigat dreptul de folosire a unor blocuri de frecvente neutilizate, potrivit comunicatului. Cele patru companii au drept de folosire a frecventelor in benzile de 800, 900, 1.800 si 2.600 MHz timp 20 de ani, pana in 2034. Actiunile Magyar Telekom au urcat cu 2,3% dupa anuntul privind cumpararea frecventelor. Magyar Telekom va plati 58,7 miliarde de forinti, Vodafone 30,2 miliarde de forinti, iar Telenor 31,7 miliarde de forinti. Sumele trebuie achitate in urmatoarele zece zile, potrivit NMHH.

In total, guvernul Ungariei a obtinut 530 de milioane de dolari (130,6 miliarde de forinti) din alocarea blocurilor de frecvente nefolosite, depasind astfel tinta stabilita anterior, de 104 miliarde de forinti. Ungaria a anuntat, in mai, organizarea unei licitatii pentru alocarea blocurilor de frecvente nefolosite, dupa ce rezultatele unei licitatii anterioare au fost anulate de catre o instanta judecatoreasca locala, care a invocat "incalcari grave ale procedurilor". RCS&RDS este prezenta in sase tari europene, respectiv Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia si Serbia. Compania este controlata indirect de catre omul de afaceri Zoltan Teszari.

Sursa foto: Flickr/Milica Sekulic

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri