Un avocat care reprezinta mai multe vedete feminine ale caror fotografii private au fost publicate online de piratii informatici a spus ca va da in judecata compania Google pentru ca nu a indepartat imaginile furate de pe site-urile sale.

Martin Singer, un avocat din industria de divertisment, a declarat, miercuri, ca Google "face milioane si profita de pe urma victimizarii femeilor" si ar putea sa plateasca daune de peste 100 de milioane de dolari, potrivit New York Post, ce a publicat o scrisoare a acestuia, care nu spunea insa ce vedete reprezinta.
Google "stie ca imaginile piratate sunt proprietatea cuiva, sunt fotografii si videoclipuri intime si confidentiale, obtinute pe cai ilegale si publicate de niste brute perverse care incalca dreptul la viata privata si minima decenta umana", a mai spus Singer, potrivit cotidianului american, potrivit Mediafax.

Avocatul nu a putut fi contactat pentru a confirma scrisoarea. Martin Singer a spus ca a trimis Google mai multe informari despre incalcarea legii privind drepturile asupra continuturilor digitale (Digital Millennium Copyright Act), care cere furnizorilor de internet sa indeparteze materialele asupra carora cineva are drepturi de autor, la cererea proprietarului. Avocatul a spus ca, in timp ce alte platforme online, cum ar fi Twitter Inc., au dat curs cererilor si au sters fotografiile, Google continua sa le afiseze in rezultatele cautarilor si le gazduieste pe platforma YouTube si pe reteaua sa de bloguri.

Singer a cerut Google indepartarea imediata a tututor imaginilor ofensatoare, dar a precizat ca Google trebuie sa pastreze informatii legate de aceste imagini, "pentru a fi folosite legat de plangerile aflate in curs sau viitoare". "Am indepartat zeci de mii de fotografii, la cateva ore dupa ce am primit o solicitare, si am dezactivat sute de conturi", a spus compania Google intr-o declaratie. De la inceputul lui septembrie, numeroase fotografii private, unele nud, ale unor vedete ca Jennifer Lawrence, Mary Elizabeth Winstead, Kate Upton, Rihanna si Kim Kardashian, au fost afisate pe internet dupa ce conturile iCloud ale acestora au fost sparte, iar imaginile intime au fost publicate pe site-urile 4Chan si Reddit.

Sursa foto: Shutterstock.com/Google

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri