Initiative si Brand Programming Network (BPN) resping decizia Consiliului Concurentei, care, in ciuda argumentatiei factuale, logice si fara echivoc sustinute de toate cele 11 companii amendate anterior si, in baza unui raport dubitabil, subiectiv si lipsit de esenta, incrimineaza agentiile de incalcarea dreptului concurentei prin intentia de eliminare de pe piata media a unui concurent.

“Decizia Consiliului Concurentei este cu atat mai surprinzatoare cu cat nu exista nicio dovada privind incalcarea legii concurentiale prin actiunile intreprinse de cele 11 agentii sanctionate. Este trista constatarea ca institutiile - teoretic obiective - ale statului s-au pozitionat in mod inechivoc de partea celor care cred ca le pot influenta”, conform oficialilor Initative.

Consiliul Concurentei a sanctionat, dupa o ancheta fara precedent, 11 companii din industria media cu amenzi in valoare totala de 14.567.555 lei (aproximativ 3,2 milioane euro).

Autoritatea de concurenta a constatat ca cele 11 companii au participat la o intelegere anticoncurentiala avand ca obiect eliminarea de pe piata comercializarii serviciilor de comunicare prin media, a agentiilor media concurente.

“Consideram ca decizia Consiliului Concurentei este injusta si poate marca un episod nefericit in evolutia businessului de media din Romania, deja afectat de o decizie politica adoptata in regim de urgenta in 2013 fara a lua in considerare opinia organizatiilor profesionale din domeniu sau practica internationala. Agentiile noastre reprezinta modele de business la un standard profesional ridicat si mai ales la un nivel indubitabil de etica si onestitate. Si intotdeauna va fi asa. Suntem pregatiti sa continuam demersurile impotriva deciziei Consiliului Concurentei si sa luptam pentru expunerea si contracararea practicilor neetice, atitudine impartasita de toti actorii importanti din piata de media, in beneficiul transparentei si al unui climat de business concurential corect”, au transmis, in defensiva, Initiative si BPN.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri