Televiziunea AMC Networks, producatoare de seriale originale precum The Walking Dead, The Divide sau Halt & Catch Fire va intra pe piata locala in data de 5 noiembrie, inlocuind MGM Channel.

AMC Networks si-a anuntat inca din luna august intentia de a transforma televiziunea de filme MGM Channel in AMC, incepand din aceasta toamna, la nivel international. AMC Networks a anuntat, atunci, schimbarea imaginii si denumirii MGM Channel in "AMC", rebrandingul marcand extinderea in afara spatiului nord-american a AMC, unul dintre cele mai populare si premiate branduri din televiziune.

Astfel, AMC Networks a inceput lansarea televiziunii AMC in versiuni locale, pe cablu si pe platformele de satelit, in Europa, America Latina, Asia si Orientul Mijlociu, in toamna lui 2014. De asemenea, impreuna cu aceasta lansare vor veni la pachet serviciile AMC video on demand (VOD), High Definition (HD) si servicii de tipul "TV Everywhere" ("TV Pretutindeni").

Serialele originale "Halt & Catch Fire" si "The Divide", produse de studiourile AMC, vor fi printre primele care vor avea premiera la nivel international, in acest an, pe noua televiziune AMC. In plus, pe langa programul original venit din studiourile proprii ale AMC Networks, AMC va difuza filme populare, premiate, de la cea mai mare filmoteca mondiala, inclusiv de la MGM, Paramount si Sony.

"In ultimii ani, AMC a redefinit povestirile dramatice pe pay-TV prin abordarea cinematografica a serialelor originale, incluzand «The Walking Dead», «Mad Men» si «Breaking Bad». Intentionam sa copiem strategia noastra de succes din SUA si sa o implementam in toata lumea si sa cream o conducta cat mai larga pentru emisiunile noastre originale", a declarat, in luna august, Ed Carroll, director de operatiuni al AMC Networks.

"Exista o cerere uriasa pentru programele originale AMC peste hotare. Acest interes, dublat de experienta plina de succes in selectarea filmelor de la cele mai mari studiouri, ne ofera o sansa uriasa in a face AMC Global o destinatie de distractie de top, la nivel mondial. Credem cu tarie ca AMC Global va fi o achizitie valoroasa pentru platformele de distributie ale partenerilor nostri, pe masura ce vom continua sa lucram impreuna la cresterea afacerilor lor", a spus, la randul sau, la momentul respectiv, Bruce Tuchman, presedintele AMC Global si Sundance Channel Global.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri