Agentia de publicitate Leo Burnett a creat pentru Asociatia Pro Democratia o campanie prin care romanii sunt indemnati sa vina la vot, in doua spoturi TV care ii au ca protagonisti pe Stefan cel Mare si Mihai Viteazul.

Sloganul campaniei este "Vino la vot!" si ii prezinta pe cei doi domnitori inaintea marilor batalii, parasiti de osteni. Campania are rolul de a-i indemna pe oameni sa mearga la vot la alegerile prezidentiale si a debutat astazi cu doua spoturi TV, ai caror protagonisti sunt Mihai Viteazul si Stefan cel Mare.

Spoturile sunt inspirate de o realitate istorica, si anume capacitatea romanilor de mobilizare din trecut. Astfel, campania rescrie trecutul printr-un scenariu contrafactual in cazul a doua batalii cruciale - Calugareni si Podul Inalt, in conditiile in care mobilizarea romanilor nu ar fi avut loc. Situatia este asemanata cu cea din prezent, cand 60% dintre romani ar fi decis sa nu mearga la vot.

Mi s-a parut culmea ca soarta noastra sa fie decisa de lipsa participarii unei majoritati sictirite.

"Campania asta s-a nascut dintr-o crestere brusca de tensiune a mea, cand din Londra citeam stirile din tara. Pentru ca oriunde vom fi plecati in lumea asta, sangele nu se schimba. Mi s-a parut culmea ca soarta noastra sa fie decisa de lipsa participarii unei majoritati sictirite. Si atunci m-am dus cu gandul la istorie si la cum i-ar fi afectat pe stramosi scuzele penibile de astazi. Spoturile TV sunt doar varful iceberg-ului, stati pe aproape, ca vrem intr-adevar sa atingem constiintele din tara asta", a declarat Razvan Capanescu, Chief Creative Officer Leo Burnett Group.

Site-ul campaniei, www.vinolavot.ro, gazduieste informatii despre absenteismul romanilor in perioada electorala, un feed cu reactii la campania “Vino la vot” si cateva scenarii despre soarta pe care ar fi avut-o romanii daca nu s-ar fi prezentat in momente cheie ale istoriei noastre. De asemenea, campania include pagina de Facebook Vino la Vot si evenimentul de Facebook “Vino la Vot”.

Campania realizata de Leo Burnett isi propune sa schimbe comportamentul celor indecisi si sa convinga partea de electorat care nu vrea sa mearga la vot sa se mobilizeze.

Stefan cel Mare

Mihai Viteazul

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri