Rupert Murdoch, fondatorul de 83 de ani al imperiului media News Corporation, a transmis un semnal de alarma major catre televiziuni – raspundeti Netflix cat de puternic si rapid puteti, a declarat el, indicand astfel un iminent pericol venit din partea serviciilor de streaming.

Serviciul de streaming TV, filme si seriale Netflix are sediul in SUA insa se extinde rapid in America Latina si in Europa – de Vest, deocamdata. Netflix pregateste de asemenea lansarea in Australia, in 2015 sau inceputul lui 2016. Cresterea uimitoare a serviciului a accelerat tendinta audientei de a se indeparta de televiziunea traditionala si a prefera sa plateasca abonament pentru serviciu de streaming.

Trendul, cunoscut sub formula”taierea cablului”, ingrijoreaza playerii din TV din ce in ce mai mult, subminand puterea lor financiara. Succesul Netflix a atras dupa sine, de asemenea, mai multe modele similare de la playeri puternici precum Amazon Prime sau Hulu (niciunul disponibil in Romania – n.r.), in acesta din urma avand actiuni si 20th Century Fox, detinut de Murdoch.

“Avem nevoie, la nivel de industrie, de un concurent serios pentru Netflix si Amazon”, a declarat Murdoch in cadrul unei conferinte, in California.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri