Consiliul Concurentei a declansat o investigatie privind posibila incalcare a regulilor de concurenta de compania Publicis Groupe Holdings B.V. prin punerea in aplicare a concentrarii economice realizate prin preluarea SC Zenith Media Communications SRL.

Orice operatiune de concentrare economica (fuziuni, achizitii) trebuie notificata autoritatii de concurenta inainte de a fi pusa in aplicare, daca cifra de afaceri cumulata companiilor implicate depaseste echivalentul in lei a 10 milioane de euro si cand cel putin doua dintre companii au realizat pe teritoriul Romaniei, fiecare in parte, o cifra de afaceri mai mare decat echivalentul in lei a 4 milioane de euro.

In anul 2013, Publicis Groupe Holdings B.V. a achizitionat 80% din capitalul social al Zenith Media Communications SRL. Desi exista indicii ca sunt indeplinite criteriile de prag, operatiunea nu a fost notificata autoritatii de concurenta in termenul legal. Potrivit legislatiei in vigoare, este interzisa punerea in aplicare a unei concentrari economice inainte de a fi notificata si de a obtine autorizarea Consiliului Concurentei. Adica, cumparatorul nu poate lua decizii privind compania achizitionata, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenta activitatea companiei, incheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, inainte ca autoritatea de concurenta sa analizeze operatiunea din punct de vedere al legislatiei in domeniu.

In cadrul investigatiei declansate din oficiu, Consiliul Concurentei a efectuat o inspectie inopinata la sediul social si la punctul de lucru al SC Zenith Media Communications SRL. Documentele ridicate in cadrul acestei inspectii se afla in analiza autoritatii romane de concurenta, in cadrul procedurilor specifice investigatiei.

Publicis Groupe Holdings B.V. desfasoara pe teritoriul Romaniei activitati pe piata serviciilor de publicitate impartita in: piata serviciilor de comunicare de marketing si piata comercializarii de servicii de comunicare prin media. Zenith Media Communications SRL activeaza pe piata comercializarii de servicii de comunicare prin media.

Foto: Bogdan Chiritoiu, presedintele Concurentei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri