Numarul total de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost a crescut cu 5,4% in primele sase luni ale anului, la 6,6 milioane, comparativ cu 6,3 milioane la 30 iunie 2013, a anuntat ANCOM.

"La data de 30 iunie 2014, numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale furnizate contra-cost a inregistrat o crestere de 5,4%, atingand valoarea de 6,6 milioane, fata de 6,3 milioane la 30 iunie 2013. Rata de penetrare la nivel de gospodarii a ajuns astfel la 89%, conform datelor raportate de furnizori, prelucrate si publicate de ANCOM in Raportul integrat de date statistice privind piata de comunicatii electronice din Romania pentru prima jumatate a anului 2014", se arata intr-un comunicat al ANCOM, conform Mediafax.

Cei mai multi abonati continua sa utilizeze serviciile oferite prin intermediul cablului, 4,21 milioane (in crestere cu aproape 6% fata de perioada similara a anului 2013), pe locul secund clasandu-se retelele satelit de tip DTH prin intermediul carora receptionau servicii de programe TV 2,37 milioane de abonati (in crestere cu 4% fata de aceeasi perioada a anului 2013).

Majoritatea abonatilor TV, in urban

Desi numarul abonatilor prin tehnologia IP este mic, acesta inregistreaza constant cresteri semnificative: 42% fata de jumatatea anului 2013, adica de la 46 de mii de abonati la 65 de mii de abonati. In ceea ce priveste distributia abonatilor intre mediul rural si urban, proportiile pastreaza aceleasi tendinte ca si in anii precedenti, 61% din totalul abonatilor fiind din mediul urban, cei mai multi dintre ei, aproape 80%, avand abonament la cablu. In mediul rural, proportia majoritara revine abonatilor la servicii prin retele satelit de tip DTH, 62,3% dintre utilizatori fiind abonati la acest tip de suport de retransmisie.

"Este de remarcat ca serviciile de retransmisie a programelor in format digital isi continua cresterea observata in ultimele perioade, astfel ca, la 30 iunie 2014, din totalul abonatilor la serviciile de retransmisie, peste 4 milioane receptionau programele media audiovizuale in format digital, in crestere cu aproape 9% fata de perioada similara a anului 2013. Din numarul de abonati la servicii in format digital, cea mai mare pondere, de 59%, o detin in continuare abonatii prin intermediul retelelor satelit (DTH), urmati de abonatii la cablu, cu 39%, abonatii la IP TV inregistrand o cota de 2%", se mai spune in comunicat.

Din cei peste 4,2 milioane de abonati la servicii de retransmisie prin retele de cablu, aproape 1,6 milioane beneficiau de servicii in format digital (in crestere cu aproape 16% fata de jumatatea anului 2013), ceea ce inseamna o rata de penetrare, la nivel de gospodarii, a acestor servicii, de 21,3%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri