Televiziunile de stiri trec prin momente dificile la trecerea in 2015, dar si dupa incheierea campaniei electorale pentru prezidentiale, astfel ca managementul mai multor institutii mass media a decis concedierea mai multor angajati.

Cele mai noi informatii despre concedieri vin de la Digi 24, care a decis ca inca din Ajunul Craciunului sa renunte la mai multi angajati, mai ales la statiile locale ale postului de televiziune detinut de catre RCS-RDS.

Potrivit ReporterVirtual.ro, sefii statiilor au primit ordin de la Bucuresti ca, de la 1 ianuarie 2015, sa ramana 50% din personalul existent. Astfel, intre 7 si 10 persoane au fost disponibilizate de la fiecare statie locala, totalul, la nivel national, fiind de aproape 100 de oameni. Angajatilor nu li se mai prelungesc contractele, care, la Digi, sunt incheiate pe perioada determinata. Restructurarile au vizat atat reporteri, cat si operatori, regie, personal tehnic. In statiile locale se va lucra de la 1 ianuarie intr-o singura tura si fiecare zona va avea un singur producator executiv.

Situatia a fost destul de delicata mai ales in tara pentru canalele Digi 24. La Cluj, de exemplu, 10 din cei 30 de angajati au fost disponibilizati, iar angajati care au ramas pe bara, cu experienta de 20 de ani in presa, au apelat chiar si la retelele sociale in cautare de noi oportunitati.

Concedieri la Romania TV: televiziunea lui Ghita vrea o taiere a costurilor de 10-12%

Concedierile la televiziunile de stiri au inceput inca de luna trecuta cu Romania TV, postul deputatului PSD Sebastian Ghita. Intr-un mesaj adresat colegilor de redactie, Catalin Popa, directorul general al canalului TV, isi anunta colegii despre masurile care presupun taieri de costuri si presupun disponibilizari.

La RTV a fost vorba de o taiere a costurilor de 10-12%, dupa cum sustine chiar Popa in mesajul transmis colegilor. “Desi ajustarile pe care ni le propunem nu sunt dramatice ca si procent general, fiind vorba de circa 10-12% din costuri, ele vor viza un numar de citeva zeci de persoane: de unii ne vom desparti, ceilalti vor ramine doar in alte conditii contractuale. Daca situatia de la anul va fi mai buna decit cea prognozata, una ditre prioritati va fi sa refacem aceste taieri”, a spus seful canalului RTV.

Concedieri la Realitatea TV

Potrivit informatiilor aparute in presa, Realitatea TV a inceput anul 2015 cu 30 de anajati mai putin, insa restructurarile nu au afectat redactia, care este formata in prezent din 13 reporteri si 13 moderatori/prezentatori.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri