Peste 65.000 de utilizatori Twitter s-au arata solidari cu Charlie Hebdo dupa atacul sangeros de miercuri folosind hashtagul Je suis Charlie. Atacul soldat cu 12 morti printre care si 4 dintre cei mai cunoscuti caricaturisti francezi a atras si nenumarate mesaje pe retele de socializare inclusiv de la musulmani care condamna atacul crud.

Mustafa Akyol ‏, autor al cartii Islamul fara Extreme, scrie "ca musulman, condamn crudul atac de la CharlieHebdo si imi exprim condoleantele poporului francez. Islamul criminalilor nu este al meu".

Un alt musulman scrie " ca musulman, sa omori oameni nevinovati in numele islamului este mult, mult mai ofensator pentru mine decat ar putea orice caricatura sa fie vreodata". "Musulmanii normali de pe strada sunt nevinovati de ce s-a intamplat in Franta. Nu atacati islamul pentru actiunilor unora".

Un alt utilizator Twitter scrie "m-am simtit ofensat de caricaturi si eu, dar pana aici merge. Iti exprimi vocal nemultumirea si mergi mai departe". Alte mesaje se refera la faptul ca nu caricaturile denigreaza islamul, ci executia caricaturistilor si fac apel la opinia publica franceza: sa nu se intoarca impotriva propriilor cetateni musulmani si sa nu invinovateasca islamismul pentru atac pentru ca asta nu face decat sa hraneasca agenda extremistilor.

"Este timpul ca majoritatea tacuta a musulmanilor din Franta si din lume sa se exprime impotriva acestor tipuri de atacuri", scrie un alt utilizator de Twitter.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri