Stelian Tanase, presedintele director general al SRTV, i-a transmis, luni, o scrisoare sefului statului, Klaus Iohannis, in care ii cere sa intervina pentru a salva televiziunea publica, noteaza Mediafax.

„Este urgent, domnule presedinte, sa interveniti cu marea dumneavostra autoritate pentru a salva o institutie esentiala intr-o societate europeana moderna. Va solicit, asadar, sa puneti pe agenda dumneavoastra si asa incarcata un punct referitor la ce v-am scris mai sus, privind situatia televizunii si datoriile. Va rog ca in intalnirile cu politicienii si sefii institutiilor statului sa le amintiti situatia grava a SRTV si sa le cereti sa iasa din indiferenta manifestata in atatea prilejuri. E timpul sa se ia masurile care se cuvin. Cred ca acesta este ultimul moment cand se mai poate interveni pentru a salva Televiziunea publica”, a precizat Stelian Tanase, in scrisoarea mentionata.

Presedintele director general al SRTV i-a anuntat, marti, pe deputatii din Comisia de cultura a Camerei, in cadrul audierii sale de catre acest for, ca i-a scris lui Iohannis aceasta „scrisoare privata”, in care i-a solicitat sa salveze TVR.

Stelian Tanase a dat citire paragrafului mentionat anterior, in conditiile in care le-a solicitat deputatilor sa nu puna la dispozitia presei scrisoarea sa.
„I-am trimis o scrisoare domnului presedinte Iohannis, o aveti la mapa. Va rog sa nu ajunga la presa ca e privata. Eu nu am dat-o la presa. E pentru dumneavoastra, membrii comisiei, ca sa vedeti ca am dorit sa trag un semnal de alarma pe anumite probleme si am cerut sprijinul presedintelui in abordarea cu Guvernul si cu Parlamentul si cu alte institutii, ministerul de Finante, ANAF, a situatiei Televiziunii”, a spus Stelian Tanase.

El s-a declarat convins ca Iohannis nu cunoaste situatia TVR si a aratat ca a vrut sa-i aduca la cunostinta aceasta stare de fapt.
„E o scrisoare scurta, de o pagina jumate, 2300 de semne si sper sa avem un raspuns. Scrisoarea a fost trimisa joi. Ieri (luni, n.r.) i-am trimis-o din nou, ca s-a facut obiectia ca nu are numar de ordin. Eu o consideram o scrisoare privata. Nu e o scrisoare deosebita, e foarte calma si linistita”, le-a mai spus Stelian Tanase deputatilor din Comisia de Cultura.

Sursa foto: Mediafax FOTO

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri