Voltaj, una dintre cele mai cunoscute trupe din Romania, va reprezenta tara noastra la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria), cu piesa "De la capat", castigatoare a finalei selectiei nationale Eurovision, care s-a desfasurat duminica seara, la Sala Polivalenta din Craiova, si a fost difuzata in direct la TVR.

Trupa Voltaj, care va reprezenta Romania la Eurovision 2015, a fost aleasa in urma punctajului primit de la juriul de specialitate (50%) si prin televoting (50%). Astfel, trupa Voltaj a obtinut 4.707 voturi din partea publicului, care s-au transformat in 12 puncte, carora li s-au adaugat cele 12 puncte din partea juriului, noteaza Mediafax.

Pe pozitia a doua, in urma voturilor, s-a situat Luminita Anghel ("A Million Stars"), cu 18 puncte, iar, pe pozitia a treia, Ovidiu Anton ("Still Alive"), cu 15 puncte.

Juriul selectiei nationale a concursului Eurovision a fost format din interpretul si compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi - Ovidiu Cernauteanu -, care a reprezentat Romania la Eurovision 2014, alaturi de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision in Romania si Republica Moldova, Anca Lupes, specialist in management si impresariat artistic, si compozitorul si dirijorul Viorel Gavrila (presedinte).

Dupa ce au fost anuntate rezultatele votului publicului, Calin Goia, liderul trupei Voltaj, a declarat: "Nu stiu ce va decide juriul, sper ca la fel ca publicul. Pana atunci, vreau sa le multumesc tututor celor care ne-au votat, celor care cred in mesajul nostru, celor care cred ca romanii sunt niste oameni cinstiti care lucreaza din greu, care fac sacrificii enorme si Europa trebuie sa stie lucrul acesta si copiii trebuie sa nu mai fie singuri, sa fie langa parintii lor".

Acesta a mai spus ca mesajul piesei a fost cheia succesului ei. "Oamenii au rezonat la mesajul nostru si ne bucuram din suflet, ne bucuram ca in aceste cateva saptamani am reusit sa facem si mai vizibila campania noastra, site-ul www.delacapat.ro da rezultate si mai bune si beneficiarii sunt acesti copii minunati de care trebuie sa avem grija, pentru ca, asa cum am zis, copiii sunt lumea de maine", a completat Calin Goia.

De asemenea, dupa ce trupa Voltaj a fost anuntata castigatoarea editiei de anul acesta a Eurovision Romania, Calin Goia a spus ca este convins ca juriul si publicul au votat cu sufletul. "Cred ca mesajul nostru se va face cunoscut in Europa", a spus Calin Goia, pe scena Eurovision, multumind intregii echipe care a facut posibila realizarea acestei melodii, dar si fanilor care au sustinut formatia in acest demers.

In urma preselectiei, in finala nationala Eurovision au concurat: Voltaj - "De la capat", Baietii - "Dragoste in lanturi", Tudor Turcu - "Save Us", Aurelian Temisan feat. Alexa - "Chica latina", Rodica Aculova - "My Light", Blue Noise - "Love Won't Run Away", Ovidiu Anton - "Still Alive", Lara Lee - "Superman", Super Trooper - "Secret Place", Luminita Anghel - "A Million Stars", Cristina Vasiu - "Nowhere", CEJ - "We Were In Love".

Voltaj - De la Capat, piesa care va reprezenta Romania la editia din acest an a Eurovision

Finala selectiei nationale Eurovision a putut fi urmarita in direct la TVR 1, TVR HD, TVR International si TVR Moldova, precum si pe platformele online tvrplus.ro, eurovision.tv si pe canalul oficial de YouTube al Televiziunii Romane. Concursul Eurovision 2015 se va desfasura la Viena, capitala Austriei, pe 19, 21 si 23 mai. Romania va participa in prima semifinala a concursului, cea din 19 mai, alaturi de Grecia, Macedonia, Estonia, Olanda, Republica Moldova, Finlanda, Belgia, Armenia, Serbia, Danemarca, Belarus, Rusia, Albania, Georgia si Ungaria.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, timp de 58 de ani, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Televiziunea Romana, membra a EBU, este organizatoarea Selectiei Nationale si participa la competitia europeana din anul 1993.
Cele mai bune performante ale Romaniei la acest concurs au fost: de doua ori locul al treilea (Luminita Anghel & Sistem - Kiev, 2005; Paula Seling si Ovi - Oslo, 2010) si o data locul al patrulea (Mihai Traistariu - Atena, 2006). Melodia romaneasca cu cel mai mare punctaj obtinut in finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, compusa de Eduard Circota si interpretata de Mihai Traistariu.

Paula Seling si Ovi au reprezentat Romania la Eurovision 2014, cu piesa "Miracle", ocupand locul al 12-lea in finala care a avut loc la Copenhaga, Danemarca.

UPDATE - Calin Goia, solistul trupei Voltaj: Deja ne gandim cum sa ajungem mai sus de locul doi la Eurovision Song Contest

Calin Goia, solistul trupei Voltaj, care a castigat finala selectiei nationale Eurovision, desfasurata duminica seara, la Craiova, a declarat, la o conferinta de presa, ca deja membrii formatiei se gandesc cum sa ajunga "mai sus de locul doi" la Eurovision Song Contest 2015, de la Viena (Austria).

Citeste si:

    La conferinta de presa care a avut loc dupa incheierea concursului au participat membrii trupei Voltaj, compozitorii si producatorii piesei, Liana Stanciu, sefa delegatiei Romaniei la Eurovision, toti membrii juriului (interpretul si compozitorul Mihai Pocorschi, Ovi - Ovidiu Cernauteanu -, care a reprezentat Romania la Eurovision 2014, alaturi de Paula Seling, Bogdan Honciuc, corespondent pentru Eurovision in Romania si Republica Moldova, Anca Lupes, specialist in management si impresariat artistic, si compozitorul si dirijorul Viorel Gavrila - presedinte) si Iuliana Marciuc, producator al evenimentului.

    "Suntem emotionati si foarte bucurosi. Suntem convinsi ca, la ce concurenta a fost, atuul castigator a fost mesajul nostru si romanii au dorit sa duca acest mesaj la Viena si sa-l aduca in fata Europei. Le multumim celor care ne-au votat, multumim juriului pentru increderea pe care ne-a acordat-o. Sa ai 24 de puncte din tot atatea e foarte onorant. (...) Deja ne facem planuri si ne gandim cum sa facem incat sa ajungem cat mai sus. Daca se poate mai sus de locul doi (facand referire la o piesa a formatiei care are acest titlu, n.r.). Asta e marea noastra dorinta", a declarat Calin Goia, solistul trupei, la inceputul conferintei de presa.

    Citeste si:

      Acesta a spus si ca trupa are pregatita si varianta in limba engleza a piesei si urmeaza sa se sfatuiasca cu cei care au mai multa experienta in ceea ce priveste concursul Eurovision pentru a hotari cum se vor prezenta la Viena: cu piesa in engleza, cu cea in romana sau cu o combinatie intre cele doua limbi.

      Varianta in limba engleza, lansata de curand, are titlul "All over again" - fiind compusa si produsa de membrii trupei Voltaj, alaturi de Deepside Deejyas, de Monica Stevens si Andrei Leonte -, iar videoclipul acesteia, realizat in regia lui Dan Petcan, reuneste cadre din scurtmetrajul "Calea Dunarii", regizat de Sabin Dorohoi.
      Piesa, in ambele variante, trage un semnal de alarma asupra situatiei tuturor copiilor lasati in urma de parintii plecati la munca in strainatate.

      "Bucuria mea cea mai mare este ca campania «De la capat» merge mai departe si va fi si mai vizibila si acei copii, care sunt departe de parintii lor, cu siguranta se vor simti mai putin singuri, pentru ca vor fi sprijiniti din tot mai multe parti si asta cred ca e cel mai important si castigul cel mai mare. Cred ca aceasta campanie nu va lasa rece intreaga Europa, pentru ca si ei au copii si si ei trebuie sa se puna in postura parintilor care merg sa munceasca afara, din cauza ca trebuie sa asigure un trai decent copiilor lor, facand sacrificii enorme. Tocmai de aceea, dragi europeni, trebuie sa-i respectati pe romani, pentru ca marea lor majoritate munceste din greu si cinstit", a mai spus solistul trupei Voltaj.

      Presedintele juriului, Viorel Gavrila, a precizat ca misiunea lor la acest concurs a fost una destul de grea.

      "Poate ne-am facut si noi misiunea si mai grea alegand din aproape 100 de melodii aceste 12 piese. Eu le consider cele mai reprezentative din cele 100. Au fost piese foarte bune, productii bune. Am avut un show cu adevarat minunat. Ne-am bucurat la fiecare piesa, acolo, in juriu, pentru performantele, atat ale interpretilor, cat si ale productiei in sine, a show-ului, foarte bine pus in scena. Au existat criterii clare dupa care juriul a mers si la preselctie si in selectia de astazi. Bineinteles ca ponderea a avut-o in aceasta selectie de astazi, in primul rand, interpretarea solistului - pe langa piesa, care normal e cea mai importanta - intepretarea solistului, care trebuia sa fie una perfecta, si, bineinteles, show-ul si felul in care acesta este realizat din toate punctele de vedere. Asa cum spuneam, ca sa facem o impresie foarta buna (la Viena, n.r.) va trebui, din toate punctele de vedere, sa avem si un show si vocile foarte bune si totul sa fie exceptional", a declarat Viorel Gavrila, la conferinta de presa.

      La randul sau, interpretul si compozitorul Mihai Pocorschi a declarat ca este pentru prima data cand este impresionat de productia spectacolului finalei nationale pentru Eurovision si a precizat ca juriul a evaluat prestatiile concurentilor intr-o camera separata, cu doua plasme in fata si doua boxe, la fel ca ceea ce oamenii au vazut de acasa.

      "Cred din toata inima ca e primul an in care selectia din oferta pieselor care au existat a fost cea mai aproape de adevar, calitativ, si ca, in finala, diferenta au facut-o categoric experinta celui care canta live, care, din pacate, la solistii tineri nu este asa de mare (...), am auzit iesiri din tonalitate la diversi solisti. Ceea ce pot sa spun este ca, intr-o proportie de 80 spre 90%, fiecare din concurenti au tratat cu mare seriozitate si atentie productia de care s-au ocupat singuri (...), avand o atentie mare la calitatea vocii, la calitatea interpretarii", a spus Mihai Pocorschi.

      Sursa foto: captura YouTube.com

      Abonează-te pe

      Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

      Despre autor
      Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

      Te-ar putea interesa și:



      Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


      Setari Cookie-uri