Central European Media Enterprises (CME) a obtinut in 2014 pe plan local un profit operational inainte de deprecieri si amortizari (OIBDA) in valoare de 37,2 milioane de dolari, in urcare de la 2,4 milioane de dolari in 2013, pe fondul cresterii veniturilor nete la 178,6 millioane de dolari de la 162,3 milioane de dolari.

Per total, veniturile nete ale Central European Media Enterprises (CME), proprietarul PRO TV, au crescut cu 10,4% anul trecut, la 680,8 milioane de dolari, insa grupul american a inregistrat o pierdere neta de 231,8 milioane de dolari, a anuntat compania. Pierderea neta a companiei americane a scazut fata de nivelul consemnat in 2013, de 281,5 milioane de dolari. Veniturile nete al grupului CME au avansat in 2014 cu 10,4% la 680,8 milioane de dolari fata de 633,1 milioane de dolari cu un an inainte, cifre ajustate la fluctuatiile de curs valutar, potrivit Mediafax.

"Ne-am indeplinit toate obiectivele pe care ni le-am stabilit pentru acest an. Performanta noastra financiara a continuat sa reflecte redresarea operationala din prezent si am obtinut cea mai mare crestere a veniturilor din ultimii sase ani. Alaturi de initiativele noastre de reducere a costurilor, aceasta a rezultat intr-o imbunatatire importanta a OIBDA", a declarat Michael Del Nin, co-CEO al CME.

Profitul operational inainte de deprecieri si amortizari (OIBDA) s-a situat la 95,4 milioane de dolari anul trecut, in timp ce, cu un an in urma, grupul a inregistrat o pierdere de 48,4 milioane de dolari.

La nivelul trimestrului al patrulea, veniturile nete ale CME au scazut de la 219,3 milioane de dolari in 2013 la 216,1 milioane de dolari in aceeasi perioada din 2013, in timp ce pierderea neta s-a redus la 78,2 milioane de dolari de la 108,2 milioane de dolari. "Ne-am angajat sa livram cel mai bun continut publicului nostru si sa ne mentinem pozitia de lider in ceea ce priveste audienta, controland totodata costurile. Ne asteptam sa recastigam cota de piata suplimentara in Cehia si vom construi pe baza succesului nostru din 2014 pentru a continua imbunatatirea marjelor in 2015", a declarat Christoph Mainusch, co-CEO al CME.

CME detine 33 de posturi de televiziune in Bulgaria, Croatia, Cehia, Romania, Slovacia si Slovenia. In Romania, CME este proprietarul PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, PRO Cinema, Sport.ro, MTV Romania, PRO TV Chisinau si Acasa in Moldova.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri