Televiziunea de business The Money Channel, detinuta de Realitatea Media, se va inchide oficial pe 25 aprilie, CNA neprelungind licenta televiziunii.

CNA nu a prelungit licenta audiovizuala a The Money Channel, dupa ce a constatat ca nu sunt indeplinite conditiile legale pentru prelungire, avand in vedere ca societatea are datorii la bugetul de stat. Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a analizat, in sedinta de joi, o solicitare a societatii Realitatea Media SA de prelungire a licentei audiovizuale prin satelit pentru televiziunea de business The Money Channel, care va expira pe 25 aprilie. In prezent, The Money Channel are emisia intrerupta din motive tehnice. In 2 aprilie, Realitatea Media SA a notificat CNA privind intreruperea emisiei pentru o perioada de 90 de zile, incepand din 6 aprilie, potrivit Mediafax.

CNA a constatat insa, in sedinta de joi, ca societatea Realitatea Media SA are obligatii restante la bugetul de stat conform certificatului de atestare fiscala depus. Fiind in insolventa, Realitatea Media SA nu poate depune la CNA decizia de esalonare a acestor obligatii, asa cum impune legislatia audiovizualului. Potrivit articolului 51 din Legea audiovizualului, procedura si conditiile de eliberare si modificare a licentei audiovizuale se stabilesc prin decizie a CNA. In acest sens, solicitantii unei licente au obligatia sa depuna la CNA "certificate fiscale din care sa rezulte ca, la data solicitarii licentei audiovizuale, societatea care solicita acordarea licentei nu inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat". Prin exceptie de la aceasta prevedere, se poate acorda sau modifica licenta in cazul in care societatea inregistreaza obligatii restante la bugetul de stat, dar beneficiaza de inlesniri sau reesalonari la plata acestora. In aceasta situatie, societatea este obligata sa depuna dovada acordarii acestor facilitati.

Astfel, membrii CNA prezenti la sedinta CNA de joi (Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Rasvan Popescu si Radu Calin Cristea) au decis sa nu prelungeasca licenta audiovizuala a televiziunii The Money Channel. Neprelungirea unei licente a unei televiziuni este echivalenta cu faptul ca respectiva televiziune nu mai poate emite.

Money Channel, Realitatea Media si Mohammad Murad

Licenta audiovizuala a The Money Channel este detinuta de societatea Realitatea Media SA, care detine si licenta televiziunii de stiri Realitatea TV. Aflata in insolventa din septembrie 2011, societatea Realitatea Media SA are urmatorii actionari: Strategies Research Investments SRL - 86,513817357%, PSV Company SA - 7,555789039%, Sindicatul National "Petrom-Energie" - 5,423391979%, Global Video Media SRL - 0,507001207%, Gheorghe Cristian Toroipan, Eugen Gheorghe Luha si Florin Bercea - cu cate 0,000000139%, potrivit CNA.

Asociatii Strategies Research Investments SRL sunt Cozmin Gusa - 50% si Maricel Pacuraru (aflat in prezent in arest, dupa ce in noiembrie 2014 a fost condamnat definitiv la patru ani de inchisoare cu executare intr-un dosar privind politele de asigurare pentru angajati, in care prejudiciul este de peste patru milioane de euro) - 50%. Totodata, societatea Geopol International SRL, ai carei asociati sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (in aceasta societate Cozmin Gusa detine 50%, iar Maricel Pacuraru - 50%) si Alexandra-Beatrice Pacuraru -1% -, detine o licenta pentru televiziunea de stiri Realitatea Plus.

In ultimii ani, televiziunea The Money Channel a functionat in baza unui parteneriat pe care Realitatea Media SA l-a avut cu omul de afaceri Mohammad Murad, unul dintre cei mai mari proprietari de hoteluri din Romania. In 30 aprilie 2013, o data cu structura de programe a The Money Channel, Consiliul National al Audiovizualului a aprobat si functionarea televiziunii din noile sale studiouri din Bucuresti. Imobilul in care au fost amenajate noile studiouri ale The Money Channel este detinut de omul de afaceri Mohammad Murad, cel care finanta televiziunea in noua formula, dupa cum au declarat la momentul respectiv, pentru Mediafax, surse din Realitatea Media. Pe de alta parte, la inceputul anului 2014, Mohammad Murad a incercat, fara succes, sa obtina o licenta de la CNA pentru a-si lansa propria televiziune de business si lifestyle, cu denumirea TV Life.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri