Antena TV Group, care detine Antena 1, isi va modifica usor actionariatul, dar fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, isi vor mentine participatia la societate, detinand impreuna aproape 80% din actiuni, in timp ce Grivco isi va creste putin numarul de actiuni, ajungand la peste 3,9%.

Potrivit unor documente depuse la Consiliul National al Audiovizualului (CNA), Antena TV Group SA, care detine licentele televiziunilor Antena 1, Antena Stars, Euforia Lifestyle TV si Zu TV, a depus, pe 31 martie, la CNA solicitari de modificare a tuturor licentelor detinute de societate, in urma modificarii actionariatului acesteia, relateaza Mediafax.

In acest sens, Antena TV Group SA a solicitat CNA, in conformitate cu legislatia audiovizualului, si acordul pentru modificarea actionariatului. Astfel, fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia si Corina, vor continua sa fie principalii actionari ai Antena TV Group SA si isi vor mentine numarul de actiuni, respectiv: Camelia Voiculescu - 41,780095%, iar Corina Voiculescu - 37,457653%.

Totodata, alti actionari ai Antena TV Group care isi mentin numarul de actiuni sunt Mihai Lazar (8,644884%) si Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei (membru fondator si presedinte Dan Voiculescu) - 3,91666%. Un alt actionar, Anca Raluca Gheorghe, isi reduce usor numarul de actiuni, de la 4,322442% la 4,259203%.

In schimb, un alt actionar, societatea Grivco SA, isi creste usor numarul de actiuni, de la 3,878266% la 3,941504%. Actionarii Grupului Industrial Voiculescu si Compania (Grivco) SA sunt Camelia Voiculescu - 39,125%, Corina Voiculescu - 39,125%, Anca Raluca Gheorghe - 10%, Mihai Lazar - 10% si Elena Sorina Constanda - 1,75%, potrivit CNA.

Conform articolului 54, alineatul 2 din Legea audiovizualului, furnizorii de servicii media audiovizuale au obligatia sa solicite Consiliului acordul pentru orice modificare intervenita in documentele si in datele declarate, inclusiv privind datele lor de identificare, precum si structura actionariatului pana la nivel de persoana fizica si juridica, asociat sau actionar care detine o cota mai mare de 20% din capitalul social ori drepturile de vot ale unei societati titulare de licenta audiovizuala.

Pe de alta parte, societatea Antena TV Group si-a modificat si sediul social, din cladirea Grivco Business Center din Bucuresti intr-un imobil din bulevardul Ficusului din Capitala, potrivit unor documente depuse la CNA. Modificarea sediului social al Antena TV Group SA vine in contextul in care Curtea de Apel Bucuresti i-a condamnat definitiv, pe 8 august 2014, in dosarul ICA, pe Dan Voiculescu, la 10 ani de inchisoare, pe Gheorghe Mencinicopschi, fost director ICA, la opt ani, si pe Sorin Pantis, fost ministru, la sapte ani de inchisoare.

In acest dosar, prejudiul a fost stabilit la aproximativ 60 de milioane de euro, instanta dispunand confiscarea mai multor imobile apatinand inculpatilor, printre care sediile posturilor de televiziune Antena si cel al grupului de firme Grivco. Pe de alta parte, societatea Antena 3 SA, care detine licenta audiovizuala a televiziunii de stiri Antena 3 si licenta televiziune Antena International, are adresa intr-o cladire din soseaua Bucuresti-Ploiesti, numerele 25- 27, Bucuresti, potrivit informatiilor publicate pe site-ul Ministerului Finantelor Publice si pe site-ul televiziunii Antena 3.

Actionarii societatii Antena 3 SA sunt: Corina Voiculescu - actionar principal (49,58%), Camelia Voiculescu (43,85%), Sorin Oancea (5,3%), Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei (membru fondator si presedinte Dan Voiculescu) - 1,27%, potrivit CNA.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri