“Studentii sunt foarte stresati pentru ca se gandesc ca trebuie sa urmeze o anumita cale pentru a avea succes in cariera”. O spune Fred Cook, seful Golin, una dintre cele mai mari retele de agentii de relatii publice la nivel mondial, un manager care se descrie ca fiind unul atipic. Insa, el le ofera un alt sfat: sa improvizeze.

Se descrie ca fiind un CEO atipic pentru ca a absolvit cu greu universitatea, nu a urmat cursuri de business, nu avea prieteni sau rude in corporatii si nici nu se imbraca la costum, asa cum o fac majoritatea managerilor.

Are o experienta de peste 25 de ani in comunicare, dar pana sa se angajeze in biroul Golin din Los Angeles a incercat mai multe locuri de munca printre care cea de usier la un hotel de cinci stele, a fost profesor sublinitor, ghid turistic, a avut propria companie de productie de muzica, dar a fost si sofer pentru betivii din baruri.

“Astfel, de-a lungul timpul am adunat abilitati: in managementul oamenilor, in rezolvarea de probleme si, cel mai important, in a improviza. De fapt aceasta ultima abilitate m-a facut sa am o cariera surprinzator de satisfacatoare”, scrie de altfel si pe contul de LinkedIn al managerului.

De altfel, “Improvizeaza- Un sfat de cariera neconventional de la un CEO atipic” (Improvise: Unconventional Career Advice from an Unlikely CEO) este si numele cartii scrise de Fred Cook o carte pe care seful Golin o dedica tinerilor aflati la inceput de cariera care isi cauta un drumul pentru a avea succes.

Iesiti din zona de confort

“Azi studentii sunt foarte stresati pentru ca trebuie sa urmeze o anumita cale pentru a avea succes in cariera. Cand spun ca ar trebui sa improvizeze, nu ma refer la faptul ca nu ar trebui sa fie buni intr-un anumit domeniu si sa improvizeze. Pentru ca a fi creativ este un lucru foarte important atat in comunicare, dar si in domenii precum banci sau industria medicala. Ci, ma refer la a experimenta, la a invata si incerca mereu lucruri noi . Pentru ca nu este o singura cale pentru a avea succes. Trebuie sa fiti flexibili si sa iesiti din zona de confort”, a declarat managerul pentru Wall-Street.ro

El a mai spus ca a experimenta nu inseamna a schimba locul de munca des.

“Cineva mi-a spus odata ca nu m-ar angaja niciodata avand in vedere cate locuri de munca am avut. Dar cand ma refer la a experienta nu zic ca trebuie sa schimbati o mie de locuri de munca sau sa aveti corpul plin de tatuaje. Un angajator nu isi doreste asa ceva, dar nici nu vrea un om care nu a incercat nimic. Pentru ca ideile vin de la oameni care experimenteaza. Oamenii din companii isi doresc sa angajeze oameni ca ei, dar care aduc cu ceva nou”

Incercati sa faceti lucruri noi

Cook mai spune ca isi gaseste inspiratia citind carti despre subiecte cat mai diverse.

“Daca spun ca trebuie sa experimentati nu zic ca trebuie sa calatoriti in jurul lumii. Dar, de exemplu, puteti incerca un fel nou de mancare, puteti citi o revista despre tatuaje, despre pesti sau gradinarit in loc de cele pe care le cititi de obicei. Eu mereu incerc sa fac ceva nou. De exemplu, acum la 65 de ani mi-am facut un tatuaj. Sunt oameni care nu incearca sa faca ceva pentru ca le este frica de esec. Dar, prin experienta, castigi curaj”.

Fred Cook este de 11 ani CEO al Golin, unul dintre primii zece jucatori in relatii publice la nivel mondial.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri