Anul 2015 va fi unul dintre cei mai buni de pana acum pentru industria cinematografiei, inclusiv in Romania, o piata cu un potential urias de dezvoltare, pe care marii jucatori din industrie o analizeaza si propun planuri ambitioase de expansiune.

"Se preconizeaza ca 2015 arata va fi un an foarte bun pentru doua motive. Avem noi cinematografe, iar planul este ca pana la finalul anului sa mai deschidem inca 5 unitati in tara. Totodata, grila de filme care urmeaza sa ruleze pe marile ecrane arata foarte bine. Sunt multe blockbustere pe lista, atat filme pentru copii, dar si titluri cu greutate precum cea de-a patra parte a Hunger Games, noul James Bond sau Star Wars, ceea ce ne arata ca atat 2015, dar mai ales finalul anului va fi unul foarte promitator", a declarat Moshe (Mooshy) Greidinger, CEO al grupului CEO Cineworld Group, din care face parte si lantul Cinema City, intr-un interviu acordat wall-street.ro, cu ocazia inaugurarii celui mai nou spatiu de entertainment din Romania si a primei sali dotata cu tehnologie 4DX din Romania.

Cinema City pregateste investitii de peste 100 mil. euro in urmatorii trei ani

Potrivit reprezentantului Cinema City, grupul israelian care a intrat in Romania in anul 2007, planuieste sa mai deschida inca 14 spatii de entertainment in Romania in urmatorii 3 ani, ca parte a unei investitii ce ar urma sa depaseasca 100 de milioane de euro, suma care ar urma sa fie platita atat de dezvoltatorii de proiecte comerciale, cat si de lantul de entertainment.

"Romania este o piata importanta si nu doar in industria cinematografiei. Este o tara mare cu traditie si cred ca mediul economic stimuleaza business-urile de profil. Directia generala este una pozitiva si spunem ca romanilor le place sa mearga la cinema si tocmai de aceea aceasta piata are un mare potential de a creste. (...) Cand am intrat pe piata locala, in 2007, am vandut 2 milioane de bilete, iar anul trecut am depasit pragul de 10 milioane de tichete vandute. Chiar si asa, inca este mult loc de crestere, mai ales ca vorbim de o populatie de circa 20 de milioane de locuitori. Este un mare potential de dezvoltare in Romania la standarde ridicate pentru Estul Europei, dar inca este loc de crestere. Inca sunt orase care nu au un mall si nici cinema. Vor mai fi si alte proiecte care se vor deschide", a mai subliniat Moshe Greidinger, CEO al Cinema City.

Romania, pe punctul sa devina a treia piata ca importanta pentru Cinema City

Cu un plan investitional stabilit pentru anul in curs, cand urmeaza sa mai inaugureze inca cinci spatii de entertainment la nivel local, Romania ar urma sa devina a treia piata ca importanta pentru Cinema City, in conditiile in care, in momentul de fata, doar 8 sapli de cinema despart tara noastra de Ungaria, o piata pe care israelienii au intrat cu mult inaintea noastra.

"Activam in momentul de fata pe 9 piete, iar Romania va deveni, cel mai probabil, din acest an, a treia piata ca importanta pentru noi. Romania este pe punctul sa devina al treilea loc in topul tarilor cu cele mai multe cinematografe din grup, dupa Marea Britanie si Polonia", a mai spus seful Cinema City.

Conform datelor companiei, in Romania sunt disponibile in momentul de fata 168 de ecrane structurate in 18 sali de cinema, in timp ce pe piata vecina sunt disponibile 176 de sali de cinema in 20 de sali de cinema.

Ca pare a procesului de expansiune la nivel local, Cinema City are deja planuite cinci noi spatii de entertainment, pe lista companiei fiind orase precum Constanta, Deva, Turnu-Severin sau Timisoara.

Cum arata primul cinematograf Cinema City 4DX din Romania

Israelienii de la Cinema City au inaugurat zilele trecute primul cinematograf dotat cu tehnologia 4DX, un pariu castigator pe alte piete si in care dezvoltatorul spatiilor de entertainment isi pun mari sperante si pentru Romania.

"Cinematografele cu tehnologie 4DX au fost un mare succes pe alte piete. Este o atractie foarte mare si sper ca si rezultatele sa fie pe masura. Urmatoarea locatie in care deschidem un cinema 4DX va fi in Constanta si ar urma sa fie inaugurat in vara acestui an", a mai spus Moshe Greidinger.

Cinema City opereaza multiplexuri in majoritatea oraselor mari din Romania: Bucuresti, Arad, Bacau, Baia Mare, Braila, Cluj, Constanta, Iasi, Pitesti, Targu Jiu, Targu Mures si Timisoara. Lantul Cinema City este lider pe piata de cinematografe din Romania si cel mai mare operator din Europa Centrala si de Est. In Romania, Cinema City opereaza 18 multiplexuri, cu 168 de sali si peste 30.000 de scaune.

Cinema City International a devenit al doilea cel mai mare operator de cinematografe din Europa dupa ce si-a unit fortele cu cu operatorul de top din Marea Britanie - Cineworld PLc. Compania este prezenta in 8 tari, detine 203 de cinematografe multiplex, cu peste 1.850 de sali, dintre care 18 IMAX si 6 sali 4DX. Cinema City si-a inceput activitatea in Israel, in 1929, s-a extins in Ungaria in 1997, iar in Romania a ajuns in 2007.

Principalii concurenti ai Cinema City la nivel local sunt Grand Cinema Digiplex (Baneasa Shopping Center), Hollywood Multiplex si MoviePlex, precum si operatorul indian de entertainment Cine Grand, companie care a deschis in cursul anului trecut cinematograful din Auchan Titan.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri