Postul de televiziune Antena 3 nu va inlocui Realitatea TV in grila de programe de la Parlamentul European, ci a fost adaugat pe lista televiziunilor din circuitul intern al Legislativului, a declarat, chestorul Boguslaw Liberadzki, citat de agentia Mediafax.

"Antena 3 nu va inlocui Realitatea TV. Antena 3 a fost doar adaugata pe lista televiziunilor romanesti din Parlamentul European care pot fi urmarite de europarlamentarii romani", a declarat Boguslaw Liberadzki, unul dintre chestorii PE.

Pana in prezent, pe lista televiziunilor din circuitul intern erau doua posturi din Romania - TVR si Realitatea.

Antena 3, pe lista televiziunilor PE, dupa o petitie pe Facebook

Postul TV Antena 3 a fost introdus pe lista televiziunilor din circuitul intern al Parlamentului European, dupa o petitie formulata in acest sens de catre europarlamentari PSD, liderul PSD, premierul Victor Ponta, postand pe Facebook un mesaj in care arata ca este "un act de dreptate si normalitate"

"Un act de dreptate si normalitate in Parlamentul European (dreptul postului care este nr. 1 la audienta in competitie cu cel care este nr. 1 la datorii la stat!). Felicitari europarlamentarilor romani pentru initiativa!", a scris Ponta pe Facebook, marti seara.

Grupul europarlamentarilor PSD din Parlamentul European (PE) a solicitat recent, printr-o petitie, inlocuirea postului de stiri Realitatea TV cu Antena 3 in circuitul tv intern al Parlamentului European, petitia fiind sustinuta si de eurodeputatul independent Mircea Diaconu si de liberala Norica Nicolai.

Eurodeputatul PDL Marian-Jean Marinescu a aratat atunci ca grupul PSD din Parlamentul European a cerut suplimentarea listei de canale tv romanesti cu postul Antena 3, iar, daca nu este posibil, inlocuirea postului Realitatea TV cu Antena 3, dar ca ai sai colegi din Partidul Popular European (PPE) nu sustin aceasta initiativa si vor lua masuri, deoarece o astfel de decizie nu poate fi luata fara acordul PPE.

La sfarsitul lunii aprilie, aflat la Strasbourg, liderul PSD, premierul Victor Ponta, afirma, referindu-se astfel si la schimbarea canalelor interne de TV, ca senzatia din media este ca PPE conduce inca totul in Europa desi social-democratii sunt numeric egali in PE la nivel de premieri, fiind necesara o implicare pentru schimbarea perceptiei.
"Voi avea si o observatie poate mai amara: acum, in Consiliul European suntem 11 prim-ministri socialisti si social-democrati si 11 prim-ministri din PPE, dar in media europeana si opinia publica pare ca PPE conduce inca totul in Europa si cred ca este misiunea noastra sa dovedim tuturor votantilor nostri ca avem o voce si o influenta egale la adoptarea deciziilor in Uniunea Europeana", spunea Ponta, intr-o intalnire cu grupul european al social-democratilor din Parlamentul European.

El a argumentat in acest sens cu un exemplu, si anume ca PSD a ocupat, in urma alegerilor de anul trecut, jumatate din locurile rezervate Romaniei in Parlamentul European, dar ca, atunci cand s-a pus problema unei "minore schimbari" privind canalele interne de televiziune din cadrul acestui for, Partidul Popular European a transmis ca nu poate fi schimbat nimic in pofida existentei unei majoritati.

"De aceea cred ca ar trebui sa ne folosim forta care ne-a fost data de catre votantii nostri si sa cooperam cu toate celelalte grupuri, pentru a arata votantilor nostri ca indeplinim promisiunile si ca ii reprezentam si luptam pentru ei", a conchis atunci Ponta.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri