Scoala de Vara pentru educatie economica, Economics for Leaders, organizata de Junior Achievement Romania (JAR) si Foundation for Teaching Economics (FTE) si finantata de Citigroup Foundation si Gillette, a reunit luna aceasta, la Cheile Gradistei, 60 de cursanti.
Programul Economie pentru lideri a oferit celor 30 de elevi si 30 de profesori informatie actualizata si oportunitatea specializarii in micro si macro economie. Desfasurat pe durata unei saptamani, programul a fost structurat pe sectiuni cu sesiuni si activitati practice de dezvoltare a abilitatilor de leadership si lucru in echipa pentru elevi. Cursurile au fost sustinute de Raymond Fishe, profesor de economie la Universitatea Richmond, USA precum si de reprezentanti ai Citigroup si JA Romania. Programul sprijina dezvoltarea profesionala, atat a cadrelor didactice care predau economie, cat si a elevilor care au obtinut rezultate deosebite in cadrul competitiilor Junior Achievement.

JA Romania, coordoneaza si administreaza programul Economie pentru lideri in Romania, pentru al patrulea an consecutiv. Programul Foundation for Teaching Economics este dezvoltat in Romania, Bulgaria, Cehia, Polonia, Slovacia si Ungaria si joaca un rol important in sustinerea democratiei si a reformelor economice in Europa Centrala si de Est.

Obiectivul principal al programului este schimbarea mentalitatii si a stilulului de abordare al lectiilor de economie, care trebuie sa devina atractive, practice si corelate cu economia reala. Profesorii participanti au un rol important in aceste mecanisme, pentru ca, prin natura profesiei lor, ei influenteaza modul de gandire si actiune al multor tineri.

Sesiunile de leadership constau in provocarea elevilor sa solutioneze diferite probleme de grup, situatii din care deprind abilitati de rezolvare a conflictelor, aptitudini de comunicare, precum si alte diverse declinari ale conceptului de leadership.

Citigroup sustine activ scoala de Vara "Economics for Leaders" de 3 ani. in 2004, Citigroup si Citigroup Foundation au anuntat ca se angajeaza sa sustina cu 200 milioane USD, la nivel global, in urmatorii 10 ani, educatia financiara. Avand in vedere imbinarea perfecta a acestui program Junior Achievement cu strategia noastra de a investi in educatie, precum si succesul inregistrat de acest proiect in anii trecuti, Citigroup Foundation sustine puternic, in continuare, acest demers in Romania, Ungaria, Bulgaria, Republica Ceha si Slovacia. scoala de vara este o oportunitate excelenta pentru participanti sa acumuleze cunostinte si sa invete sa descopere cu placere domeniul economic-financiar", declara Cristela Moldoveanu, director in cadrul Citigroup Romania si membru in Consiliul de Administratie al Junior Achievement Romania.

Implicarea Citigroup in organizarea acestei scoli de vara este un demers consecvent, care confirma o data in plus responsabilitatea sociala a Citigroup si credinta noastra ca avutia cea mai valoroasa este reprezentata de cunostinte. Pentru Citigroup, Junior Achievement este nu doar un partener local si global, ci si manager-ul unei platforme competitive de dezvoltare a unei noi generatii de lideri. Voluntarii Citigroup sunt inspirati de valorile Junior Achivement si onorati de contributia pe care o pot avea in transformarea societatii noastre. Pentru ca bunastarea noastra ca natiune depine, intr-un final, de calitatile, implicarea si prosperitatea personala a fiecaruia dintre noi, adauga Cristela Moldoveanu.

Economics for Leaders reprezinta oportunitatea de a cunoaste oameni, locuri si conceptii diferite despre economie si viata. Am venit straini si plecam prieteni. Suntem astazi, mai mult decat ieri, castigati intelectual si afectiv,a declarat Gheorghe Nicolae Cosmin, profesor la Grupul scolar Valeriu Braniste din Lugoj.

Am asteptat ceva nou de la aceasta scoala de vara si, spre marea mea bucurie, nu m-am inselat. A fost o experienta care ne-a imbogatit. Economics for Leaders s-a compus din doua parti: cursurile, coroborate cu simulari - am fost incantat de modul de predare si sunt multumit ca am reusit sa invat cateva notiuni de baza in economie si workshop-urile - au fost antrenante si au avut menirea de a realiza o echipa din elevii participanti.

Succesul taberei s-a datorat in primul rand organizatorilor dar si noua, participantilor, care am progresat in noul mediu", a spus Andrei Ungureanu din Drobeta Turnu Severin, student la Universitatea Princeton, SUA.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri