Postul de televiziune NBC a renuntat la relatiile de afaceri cu Donald Trump, un magnat din domeniul imobiliar si candidat la nominalizarea din partea Partidului Republican in cursa prezidentiala, din cauza declaratiilor in care acesta a spus ca mexicanii sunt "violatori" si "traficanti de droguri".

Informatia a fost confirmata de postul de televiziune american, luni, prin intermediul unui comunicat de presa, informeaza businessinsider.com. "Din cauza recentelor declaratii insultatoare facute de Donald Trump la adresa imigrantilor, NBCUniversal a decis sa incheie colaborarea cu domnul Trump", precizeaza acel comunicat, dat publicitatii de Mediafax.

NBC spune ca nu va mai transmite concursurile de frumusete Miss USA si Miss Universe, care fac parte dintr-un joint venture intre NBC si Donald Trump, si a anuntat, de asemenea, ca miliardarul american nu va mai prezenta emisiunea "The Apprentice".

Decizia postului american a fost luata dupa o declaratie recenta facuta de Donald Trump in discursul prin care si-a anuntat candidatura in cursa prezidentiala, in care a spus ca imigrantii mexicani sunt violatori si traficanti de droguri.

"Atunci cand Mexicul isi trimite oamenii la noi, ei nu ii trimit pe cei mai buni, nu ii trimit pe oamenii ca voi", a declarat Donald Trump. "Ei (Mexicul, n.r.) trimit aici oameni care au multe probleme si acestia aduc cu ei problemele lor. Aduc cu ei droguri, aduc crime, sunt violatori, insa presupun ca unii dintre ei sunt oameni buni, dar eu am vorbit cu granicerii si ei mi-au spus ce fel de oameni primim in tara noastra", a adaugat magnatul american.

Reactia lui Donald Trump: Ei nu au vrut ca eu sa candidez la presedintie

Donald Trump a reactionat foarte repede dupa decizia anuntata luni de NBC si, in timpul unei intruniri la care participa, la Chicago, a spus ca el este acela care a pus capat relatiei profesionale cu postul de televiziune american.

"Ei nu au vrut ca eu sa candidez la presedintie, pentru ca voiau sa prezint emisiunea «The Celebrity Apprentice»", a declarat Donald Trump in fata reporterilor prezenti la eveniment.
"Nu au fost incantati de alegerea mea. In ceea ce priveste incheierea relatiei profesionale, trebuie sa fac acest lucru, pentru ca parerea mea despre migratie este foarte diferita de aceea a directorilor de la NBC", a adaugat el.
De asemenea, intr-un comunicat emis de biroul sau de presa, Donald Trump a spus ca NBC este un post "slab" si a pus sub semnul intrebarii sprijinul pe care postul american il ofera unuia dintre prezentatorii sai vedeta, Brian Williams.
"Daca NBC este atat de slab si de naiv incat nu intelege gravitatea problemei imigratiei din Statele Unite, in plus fata de acordurile comerciale rusinoase si nedrepte pe care le-am incheiat cu Mexicul, atunci natura deciziei lor de a pune capat concursurilor Miss Universe si Miss USA, care violeaza contractul cu mine, va fi determinata la tribunal", a spus Donald Trump. "Mai mult, ei il sprijina pe mincinosul de Brian Williams, dar nu ii sprijina pe oamenii care le spun cum este situatia in realitate, oricat de neplacuta ar fi ea", a mai spus acesta.
NBC nu este singurul post TV care a intrerupt colaborarea cu Donald Trump.

Saptamana trecuta, postul Univisioon a spus ca declaratiile lui Trump sunt "insultatoare" si a anuntat ca nu va mai difuza concursul de frumusete Miss USA.

Dupa anuntul facut de Univision, Donald Trump a criticat in termeni duri postul de televiziune. Mogulul american a interzis accesul managerilor acestui post TV pe terenul sau de golf din Miami si a spus ca va da in judecata postul Univision pentru violarea contractului. El a declarat de asemenea, in public, ca a refuzat sa primeasca scuze oficiale de Alberto Ciurana, director executiv la Univision.

"Alberto Ciurana mi-a transmis scuze, aseara, tarziu. Nu i-am acceptat scuzele. Cer demisia lui", a spus Donald Trump.

Unul dintre rivalii lui Donald Trump la nominalizarea pentru alegerile prezidentiale din 2016 a parut amuzat de aceasta situatie.

Atunci cand Jason Horowitz, reporter la The New York Times, l-a informat pe Jeb Bush despre decizia luata de NBC, fostul guvernator republican al statului Florida a inceput sa rada si a glumit pe seama averii lui Donald Trump: "Chiar asa? A fost concediat dintr-o emisiune? Nu-i nimic, el spune ca are o avere de 9 miliarde de dolari, asa ca va putea sa supravietuiasca".

Sursa foto: Donald Trump/Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri