Publisherul Axel Springer a anuntat marti ca a achizitionat platforma de stiri Business Insider pentru suma de 343 de milioane de dolari, scrie TheNextWeb. Acest lucru evalueaza Business Insider la circa 443 milioane de dolari.

Business Insider, cu sediul in New York, atinge un numar de 78 de milioane de vizitatori unici pe luna. Prin aceasta achizitie, Axel Springer va putea sa atinga circa 200 de milioane de unici lunar la nivel global, ajungand astfel al saselea cel mai mare publisher din lume.

Compania a semnat pentru achizitia a 88% din companie, detinand deja 9% din BI. Per total, compania va detine dupa finalizarea achizitiei 97% din publicatie. CEO-ul Amazon Jeff Bezos, prin intermediul companiei sale de investitie Bezos Expeditions, detine restul de actiuni.

"Prin achizitia Business Insider ne continuam strategia de extindere a digitalului si, asa cum anuntam anterior, investim in companii de jurnalism digital din regiunile vorbitoare de limba engleza din lume. Business Insider a setat noi standarde in jurnalismul global si, in particular, in jurnalismul digital", a subliniat Mathias Dopfner, CEO la Axel Springer.

Sursa foto: 360b / Shutterstock.com" rel="nofollow" target="_blank">Shutterstock: Axel Springer

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri