A doua editie a Festivalului Untold va avea loc in perioada 4-7 august 2016, la Cluj-Napoca, organizatorii spunand ca la eveniment, care va avea un buget de circa cinci milioane de euro, sunt asteptate sa participe peste 300.000 de persoane.

"Vrem sa reconfirmam ce am realizat in acest an, ca nu a fost o simpla intamplare, si ne propunem sa crestem traficul de persoane prezente la festival cu peste 20 la suta, si sa ajungem la circa 300.000, si cu cinci la suta numarul de turisti. Suntem deja contactati de artisti, o parte sunt cei care au participat la prima editie, care vor sa revina, cum sunt Armin Van Buuren, David Guetta, ATB, dar vrem sa aducem si altii, de acelasi nivel, sau din top-ul DJ-ilor. Bugetul pe anul viitor va fi cu 10 la suta mai mare decat anul trecut, undeva la cinci milioane de euro", a declarat Bogdan Buta, directorul general Untold, scrie Mediafax.

Potrivit acestuia, la prima editie a Untold au participat 240.000 de persoane, impactul financiar in comunitate fiind de aproximativ 23 de milioane de euro.

"Numarul turistilor care au vizitat Cluj-Napoca in luna iulie a crescut cu 27 la suta si credem ca datorita Untold, iar traficul in mall-urile clujene a fost cu 40 la suta mai mare decat intr-o perioada obisnuita. Ambitia noastra este sa punem Clujul pe harta majora a evenimentelor din Europa. Sutem nominalizati la Best Major Festival si Best New Festival din cadrul European Festival Awards", a afirmat Bogdan Buta.

Prima editie a Festivalului Untold s-a desfasurat in perioada 30 iulie - 2 august, fiind evenimentul major din programul Cluj-Napoca 2015 - Capitala Europeana a Tineretului.

Pe cele opt scene ale festivalului au cantat patru dintre cei mai indragiti artisti electro-dance-music din intreaga lume - Avicii, Armin van Buuren, David Guetta si Dimitri Vegas & Like Mike, alaturi de peste 150 de artisti internationali si nationali, printre care ATB, Fedde le Grande, Tinie Tempah, John Newman, Patrice, DJ Premier, Aron Chupa, Foreign Beggars, Wilkinson, Tom Odell, Sharam, Nic Fanciulli, Satoshie Tomiie.

Sursa foto: Cont Facebook Untold

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri