Consiliul National al Audiovizualului (CNA) recomanda televiziunilor sa nu filmeze si sa nu difuzeze imagini de la priveghiurile si de la ceremoniile funerare ale victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Recomandarea a fost adoptata cu unanimitatea membrilor CNA prezenti la sedinta de marti (Rasvan Popescu, Dorina Rusu, Radu Herjeu, Gabriel Tufeanu, Laura Georgescu, Viorel Buda, Lorand Turos si Florin Gabrea), la propunerea lui Gabriel Tufeanu. Consiliul National al Audiovizualului va monitoriza daca televiziunile respecta aceasta recomandare, scrie Mediafax.

CNA a decis sa faca aceasta recomandare tuturor televiziunilor dupa ce a primit un apel de la familia lui Mihai Alexandru si cea a Catalinei Ionita, victime ale tragediei din clubul Colectiv, care a fost transmis luni si presei.
Cele doua familii au facut un apel la decenta si discretie, cerandu-le reprezentantilor institutiilor publice, mass-media, societatii civile si persoanelor particulare sa respecte dreptul la intimitate al familiilor indoliate. "Familiile cer presei sa se abtina de la a filma, transmite, prelua si afisa imagini de la priveghi si de la ceremoniile funerare, ca o dovada de respect pentru memoria Catalinei si a lui Mihai, precum si pentru durerea familiilor", se spune in acest apel.

Mihai Alexandru, unul dintre chitaristii formatiei Goodbye to Gravity, a decedat in incendiul grav produs vineri seara in clubul Colectiv din Bucuresti, unde acesta si colegii sai de trupa au sustinut un concert pentru a-si promova cel mai recent album, "Mantras of War". In incendiu a murit si iubita lui Mihai Alexandru, Catalina Ionita, cofondator al UrbanEye Film Festival din Bucuresti.

Pe de alta parte, CNA va analiza si modul in care tragedia din Colectiv a fost reflectata la televiziuni, ca urmare a unei autosesizari a membrului Consiliului Dorina Rusu. In plus, CNA a primit pana in momentul difuzarii acestei stiri un numar de sapte sesizari de la telespectatori privind modul in care televiziunile au reflectat subiectul tragediei din Colectiv.

Totodata, membrii Consiliului National al Audiovizualului au tinut, la inceputul sedintei de marti, un moment de reculegere in memoria victimelor incendiului din clubul Colectiv. Aceasta este prima sedinta organizata de CNA dupa izbucnirea incendiului din Colectiv.

Numarul persoanelor decedate in urma incendiului izbucnit vineri seara in clubul Colectiv din Capitala a ajuns la 32. Alte aproximativ 130 de persoane sunt internate in mai multe spitale din Bucuresti, peste 50 fiind in stare critica sau grava.

Sambata, CNA le-a amintit televiziunilor si radiourilor ca au obligatia de a-si adapta programele in mod corespunzator, ca urmare a hotararii Guvernului de a declara sambata, duminica si luni ca zile de doliu national, in memoria victimelor tragediei din clubul Colectiv.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri