Claudiu Lucaci, care a fost inlaturat de la sefia Stirilor TVR in aceasta primavara, cand Societatea Romana de Televiziune (SRTv) era condusa de Stelian Tanase, a castigat un proces cu Televiziunea Romana si poate reveni la conducerea Directiei Stiri, decizia instantei nefiind definitiva.

Claudiu Lucaci a fost inlaturat de la conducerea Directiei Stiri a Societatii Romane de Televiziune in luna aprilie, fiind inlocuit de Raluca Stroe Brumariu, printr-o decizie a lui Stelian Tanase, care la momentul respectiv era presedinte-director general al SRTv.

Lucaci a pierdut conducerea Stirilor TVR dupa ce a fost reevaluat de o comisie a Televiziunii Romane, desi a obtinut un punctaj care ii permitea sa isi mentina respectiva functie la prima evaluare a activitatii sale, insa o comisie condusa de Stelian Tanase a decis ca procesul de evaluare in cazul sau "a fost viciat".

Pe 3 aprilie, Claudiu Lucaci, care a primit la reevaluare un punctaj sub cel necesar pentru a ramane sef al Stirilor TVR, a declarat pentru Mediafax ca TVR este o institutie condusa politic si va contesta rezultatul reevaluarii sale. Claudiu Lucaci a mai spus ca a inteles dintr-o discutie cu Stelian Tanase ca evaluarea managerilor TVR s-a facut "pe considerente politice". Totodata, Claudiu Lucaci a precizat atunci ca a depus o actiune in instanta in acest caz. El si-a motivat decizia prin faptul ca reevaluarea sa nu era prevazuta in regulamentele TVR.

In acest caz, Tribunalul Bucuresti a decis, vineri, sa admita in parte cererea lui Claudiu Lucaci, care a dat in judecata TVR pe 24 aprilie. Astfel, instanta a anulat procesul-verbal numarul 134609 din 14 aprilie 2015 si a anulat reevaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsa in procesele verbale numarul 134601 din 2 aprilie 2015 si numarul 134603 din 3 aprilie 2015, potrivit informatiilor disponibile pe Portalul Instantelor de Judecata.

Totodata, Tribunalul Bucuresti a mentinut evaluarea lui Claudiu Lucaci, cuprinsa in procesele verbale numarul 134423 din 11 februarie 2015 si numarul 134498 din 12 februarie 2015 si a obligat TVR sa ii plateasca lui Lucaci o suma de 10.000 lei cu titlu de daune morale. Pe de alta parte, instanta a respins ca neintemeiata cererea lui Claudiu Lucaci de obligare a TVR la plata cheltuielilor de judecata.

Hotararea de vineri a instantei poate fi atacata cu apel in zece zile de la comunicare. Pe de alta parte, in prezent, conducerea Stirilor TVR este detinuta interimar de Ioana Popescu. Aceasta a fost numita la conducerea Directiei Stiri a SRTv la inceputul lunii noiembrie de Irina Radu, directorul general interimar al Societatii Romane de Televiziune.

Irina Radu a numit-o pe Ioana Popescu la conducerea Stirilor TVR dupa ce Raluca Stroe Brumariu a demisionat de la sefia Stirilor SRTv ca urmare a reactiei intarziate pe care Televiziunea Romana a avut-o in cazul relatarii, in noaptea de 30 spre 31 octombrie, a informatiilor despre incendiul izbucnit in clubul Colectiv din Bucuresti.

Ioana Popescu ocupa si functia de director interimar al TVR 2. De asemenea, Ioana Popescu a fost producator executiv in Directia Emisiuni Informative si Sport din TVR in perioada in care Stirile TVR erau conduse de Claudiu Lucaci. Fostul Consiliu de Administratie al SRTv, care a fost condus de presedintele-director general Stelian Tanase, a fost demis de plenul Parlamentului pe 23 septembrie, odata cu respingerea raportului de activitate al Televiziunii Romane pe anul 2014. In aceeasi zi, plenul Parlamentului a numit-o pe Irina Radu in functia de director general interimar al TVR. Despre castigarea procesului cu TVR de catre Claudiu Lucaci a scris si paginademedia.ro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri