Jurnalistul Ovidiu Nahoi va fi redactorul-sef al RFI Romania, dupa ce Luca Niculescu, care ocupa in prezent aceasta functie, va fi numit ambasador al Romaniei in Franta.

Luca Niculescu a anuntat in redactia RFI Romania ca, in cazul in care procedura numirii sale in functia de ambasador al Romaniei in Franta se va finaliza, Ovidiu Nahoi va fi redactorul-sef al postului de radio.

Din aceasta toamna, in fiecare dimineata, Ovidiu Nahoi realizeaza o revista a presei internationale in programul matinal al RFI Romania. La 08.20 si 09.15 jurnalistul sintetizeaza editoriale semnificative din presa mondiala. "Am mai colaborat cu RFI Romania si ma bucur ca ma intorc. Si revin cu dorinta de a aduce cat mai aproape de publicul nostru dezbaterile si controversele din arena europeana si globala", spunea Ovidiu Nahoi, intr-un comunicat remis Mediafax de RFI Romania, in luna septembrie.

Jurnalistul Luca Niculescu, redactorul-sef al RFI Romania, va reprezenta interesele diplomatice ale Romaniei la Paris, decretul de numire a sa in postul de ambasador al Romaniei in Franta urmand sa fie semnat in aceasta saptamana de presedintele Klaus Iohannis, dupa cum au declarat, duminica, pentru Mediafax, surse oficiale.

Luca Niculescu este jurnalist al RFI din anul 1992. Din 2000, Luca Niculescu ocupa functia de redactor-sef al RFI Romania. De 25 de ani, RFI Romania, filiala Radio France Internationale, difuzeaza programe, in limbile romana si franceza, consacrate actualitatii, culturii si francofoniei. Cu o echipa de 25 de persoane la Bucuresti si doi jurnalisti la Paris, RFI Romania difuzeaza zilnic 13 ore de programe proprii, acordand o atentie speciala actualitatii.

Postul emite in FM la Bucuresti, Iasi, Craiova, Cluj si Chisinau. Alte 60 de posturi de radio locale din tara preiau o parte din programe. In total, RFI Romania este ascultat saptamanal de aproape 320.000 de persoane in intreaga tara.

Pe de alta parte, la sfarsitul lunii noiembrie, RFI Romania a obtinut, la un concurs organizat de Consiliul National al Audiovizualului, doua noi frecvente. Astfel, postul de radio se va extinde la Sibiu, unde va putea fi ascultat pe 89,0 MHz, si la Timisoara (pe 96,9 MHz).

Totodata, cu prilejul implinirii a 25 de ani de activitate a Radio France Internationale in Romania, in semn de apreciere pentru profesionalismul, obiectivitatea si daruirea puse in realizarea actului jurnalistic, impunandu-se, pe aceasta cale, ca un exemplu de abordare responsabila a informatiei, presedintele Klaus Iohannis a conferit Ordinul "Meritul Cultural" in grad de Cavaler, categoria F - "Promovarea culturii", postului RFI Romania.

Pe de alta parte, Marie-Christine Saragosse, presedinte-director general al grupului France Médias Monde, din care face parte RFI, a declarat in luna noiembrie, ca Romania are numai avantaje de pe urma prezentei in aceasta tara a unui post care se sprijina pe un grup international, cu corespondenti peste tot in lume, care poate sa ofere ascultatorilor romani deschidere catre Europa si deschidere catre lume.

"De asemenea, este un avantaj si pentru grupul nostru, din care face parte RFI, sa avem o redactie atat de bine inradacinata in Romania. Ne permite sa oferim lumii o viziune mai apropiata de Romania decat alte posturi internationale din exteriorul tarii. De exemplu, am fost primii la curent cu drama din clubul Colectiv. De asemenea, suntem foarte bine informati despre mobilizarea societatii civile din prezent, despre evolutiile politice din Romania. Asadar, ceea ce am spus noi la RFI Romania in ultimii 25 de ani a fost intotdeauna in conformitate cu ceea ce s-a intamplat in aceasta tara, care ne este draga, pentru ca este o tara francofona", a mai spus Marie-Christine Saragosse.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri